ΑΘΗΝΑ
22:12
|
14.10.2024
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε 18 άτομα στον βόρειο Λίβανο. Ισραηλινό χτύπημα σε βάρος αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα το απόγευμα σειρά αεροπορικών επιδρομών με στόχο αρκετές περιοχές σε όλο τον Λίβανο. Ωστόσο, ανάμεσά τους ξεχώρισε η ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο το χωριό Αϊτού, Μαρωνιτών Χριστιανών στην περιοχή Ζγκάρτα, στο βόρειο Λίβανο.

Η επιδρομή του Ισραήλ προκάλεσε αρχικά το θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων που λίγες ώρες μετά ανέβηκαν στους 22. Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον οκτώ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο ισραηλινός στρατός δεν έχει διευκρινίσει κάποιο στόχο της επιδρομής του στο χωριό.

Το χτύπημα σηματοδότησε τη δεύτερη φορά που το Ισραήλ στοχεύει τον βόρειο Λίβανο, μετά από επίθεση στο Ντιρ Μπιλά στο Μπατρούν.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Al Mayadeen στην Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, ανέφερε ότι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν την περιοχή Ντούρις κοντά στην πόλη Μπάαλμπεκ και την Άιν Μπουρντέι.

Αρκετές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν επίσης την πόλη αλ-άιν, βόρεια του Μπααλμπέκ, χτυπώντας μια αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που περνούσε από την περιοχή.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλαπλά πλήγματα στην πόλη του Μπααλμπέκ και στα νότια προάστια της.

Στο κέντρο της Μπεκάα, οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν τις γειτονιές Αλί αλ-Νάχρι και αλ-Φικάνι.

Στο νότο, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν την πόλη Ανσάρ, σκοτώνοντας δύο άτομα.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης ευρεία αεροπορική επίθεση στην πόλη Γιομόρ αλ-Σκιφ, καταστρέφοντας πέντε σπίτια. Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στο δημόσιο σχολείο της πόλης έκοψε τον κεντρικό της δρόμο.

Στην ίδια πόλη, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης το αρχηγείο του Ισλαμικού Συλλόγου Υγείας, καταστρέφοντάς το και προκαλώντας θύματα.

Άλλη μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο το κέντρο υγείας στην πόλη Σιντικίν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Ο ανταποκριτής του Al Mayadeen στο Νότιο Λίβανο επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πρόσθετες αεροπορικές επιδρομές στο Κφαρ Ρουμανέ, στο Άιν Μπαάλ, στο Τουλ, στο αλ-Κλαϊλέ, στο Μααρούμπ, στο αλ-Καραγέμπ και στα περίχωρα των Ντέιρ Ααμές και Ίμπα.

Οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν επίσης τα υψώματα Σεμπάα και την πόλη αλ-Χεμπαρίγιε.

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε το κέντρο Ταμπάζα κοντά στον κυκλικό κόμβο Κφαρ Τιμπνίτ, όπου στεγάζονταν δεκάδες καταστήματα, γραφεία, κλινικές και διαμερίσματα.

Νωρίτερα σήμερα, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν την πόλη Κφαρφίλα σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, και στόχευσαν επίσης την Καουθαριγιέταλ Σιγιάντ και την Αλ Ζραρίγιε

Η ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο συνεχίζεται από τις 8 Οκτωβρίου 2023 και έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.255 ανθρώπους, με περισσότερους από 10.524 τραυματίες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Καναδά

14χρονος Γάλλος έζησε το Fast and furious υπό αστυνομική καταδίωξη για 61,5 χιλιόμετρα

Ευρωπαϊκό κουαρτέτο κατά των επιθέσεων του Ισραήλ στην αποστολή UNIFIL

ΕΛΜΕ για απολύσεις εκπαιδευτικών: «Τα σχολεία δεν θα γίνουν νεκροταφεία δικαιωμάτων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα