ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.10.2024
12 φοιτητές του πανεπιστημίου της Γκαλάλα έχασαν τη ζωή τους και 33 ακόμα τραυματίστηκαν όταν ανετράπη το λεωφορείο που τους μετέφερε.
Για υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές πανεπιστημίου ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοανατολική Αίγυπτο, χθες Δευτέρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 33, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο πλοίο επέβαιναν φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Γκαλάλα που εδρεύει στο Σουέζ, οι οποίοι όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, επέστρεφαν από τα μαθήματα στον κοιτώνα τους, όταν συνέβη το ατύχημα στον νέο αυτοκινητόδρομο της Γκαλάλα.

Το υπουργείο δεν αποκάλυψε τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος το οποίο και ανετράπη.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται ενώ ο οδηγός συνελήφθη.

Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στην Αίγυπτο, η οποία έχει χαμηλό ιστορικό ασφάλειας στις μεταφορές. Η ταχύτητα, οι κακοί δρόμοι και η κακή εφαρμογή της οδικής νομοθεσίας προκαλούν κυρίως τις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο οπαδικής βίας σε αγώνα μπάσκετ

Smalltown Boy

Φώφη Γεννηματά: Την Κυριακή το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατό της

«Αντίσταση χωρίς σύνορα»: Προβολή και συζήτηση για το αντιπολεμικό κίνημα στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα