ΑΘΗΝΑ
21:13
|
19.10.2024
Ρωσία και Κίνα ταυτίζονται στις απόψεις τους για τις διεθνείς εξελίξεις, διαπίστωσε ο Αντρέι Μπελοούσοφ κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Κίνα.
Μόσχα και Πεκίνο ταυτίζονται στις αξιολογήσεις τους για τις διεθνείς εξελίξεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόσχα και Πεκίνο ταυτίζονται στις αξιολογήσεις τους για τις διεθνείς εξελίξεις και έχουν κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει στην παρούσα κατάσταση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τζανγκ Γιούσια.

«Χθες είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και βλέπουμε ότι έχουμε κοινές απόψεις, κοινή εκτίμηση της κατάστασης και κοινή αντίληψη για το τι πρέπει από κοινού να κάνουμε», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, που βρίσκεται από χθες στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε επίσης ότι, χάρη στις προσπάθειες των ηγετών των δύο χωρών -του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν– έχει οικοδομηθεί μια στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία πρέπει να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να εμβαθύνει και να επεκτείνει τους στρατιωτικούς δεσμούς με τη Μόσχα και να διατηρήσει στενές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

«Χρησιμοποιώντας την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ως νέα αφετηρία, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για να ενισχύουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας», τόνισε. «Ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν τη σημαντική συναίνεση που έχει εκφραστεί από τους προέδρους μας, να διατηρήσουν στενές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, να εμβαθύνουν και να επεκτείνουν τις στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα στην εθνική κυριαρχία, ασφάλεια και ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Φιντάν με τον Ιρανό ΥΠΕΞ στην Κωνσταντινούπολη

Η Σομαλία εγκρίνει την ανάπτυξη αιγυπτιακών δυνάμεων στη θέση των αιθιοπικών

Νετανιάχου για το χτύπημα στο σπίτι του: Τίποτα δεν θα μας σταματήσει

Μέση Ανατολή και Ουκρανία στο τραπέζι των υπουργών Άμυνας της G7

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα