ΑΘΗΝΑ
19:54
|
15.10.2024
Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Λίμνη Δόξα, Κορινθία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα είναι γενικά κατά 4 ° C έως 6 ° C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη βόρεια Ελλάδα 7 ° C έως 8 ° C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στην εικόνα που επισυνάπτεται, παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος 1.500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου.

Τέλος, με τη μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως-Τέθηκε υπό έλεγχο

Βερολίνο: Νέα εμφάνιση δίδυμων μωρών πάντα σε ζωολογικό κήπο

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Λίνδου, κοντά στη Ρόδο

Δικαστικός Χάρτης: Νέα αποχή των δικηγόρων μετά την ταλαιπωρία των πολιτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα