ΑΘΗΝΑ
13:49
|
16.10.2024
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι τρεις εφοριακοί και ο λογιστής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα.
Κύκλωμα διαφθοράς στην ΔΟΥ Κέρκυρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο υποδιευθυντής της ΔΥΟ Κέρκυρας, για την υπόθεση διαφθοράς που συντάραξε το νησί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία, αφέθηκαν -μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης- οι τρεις άλλοι εφοριακοί και ο λογιστής, που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι -με επιτελικό νου τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ- φέρονται να προσέγγιζαν φορολογούμενους, κυρίως επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν εκκρεμότητες με την Εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν «διευκολύνσεις» ή να αποτρέψουν πιθανούς ελέγχους.

Όπως προέκυψε, ο αρχηγός της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό, τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών, ενώ δεν δίσταζε να απειλεί υπαλλήλους και λογιστές που τυχόν θα διέρρεαν τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Οι άλλοι τρεις εφοριακοί, ήταν απαραίτητοι για τη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς λόγω των καθηκόντων τους είτε ασκούσαν άμεση εποπτεία και έλεγχο στους λοιπούς υπαλλήλους, καθορίζοντας έτσι την ταχύτητα και τον τρόπο διεκπεραίωσης των υποθέσεων, ή διενεργούσαν επιτόπιους ελέγχους επιχειρήσεων κατόπιν εντολής του αρχηγικού μέλους.

Τέλος, ο λογιστής ήταν ενδιάμεσος μεταξύ των υπαλλήλων και των φορολογούμενων, επιφορτισμένος με την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ ελεγκτικής Αρχής και ελεγχόμενων. Επίσης, σύμφωνα με τον ρόλο του, παραλάμβανε και παρέδιδε χρηματικά ποσά από τους φορολογούμενους προς τους υπαλλήλους, εξασφαλίζοντας και οι ίδιος προνομιακή μεταχείριση των πελατών του από την ΔΟΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από την Ηλία Κασιδιάρη

Έκθεση-κόλαφος: Απροστάτευτη η θαλάσσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας

Νιγηρία: 94 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα