ΑΘΗΝΑ
13:31
|
16.10.2024
6 Ρίχτερ αναφέρει το EMSC για τον σεισμό που σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία.
Εικόνα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu από τον νέο ισχυρό σεισμό στα ανατολικά της χώρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία, με επίκεντρο τον δήμο Καλέ, 47χλμ ανατολικά της πόλης Μαλάτια, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 441.000 κατοίκους, λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Η δόνηση προκαταρκτικά υπολογίστηκε από το EMSC ως έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 9 χιλιόμετρα. Οι επόμενες ανακοινώσεις περιόρισαν την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου στα 6 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, η οποία μετριάζει την ένταση του σεισμού στα 5,9 Ρίχτερ, δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα ή σημαντικές ζημιές, αν και οι αρχές συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο τον νομό της Μαλάτια και στους γειτονικούς νομούς και κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στη Συρία, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να είναι προσεκτικοί λόγω της πιθανότητας μετασεισμών.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό που έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από την Ηλία Κασιδιάρη

Έκθεση-κόλαφος: Απροστάτευτη η θαλάσσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας

Νιγηρία: 94 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου

ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα