ΑΘΗΝΑ
17:40
|
16.10.2024
Τη δημιουργία Μουσείου Ελληνικής Γελοιογραφίας στο κτίριο του πρώην Καπνεργοστασίου στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Το κτίριο του πρώην Καπνεργοστασίου στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία Μουσείου Ελληνικής Γελοιογραφίας στο κτίριο του πρώην Καπνεργοστασίου στην οδό Λένορμαν στην Αθήνα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, εγκαινιάζοντας την αναδρομική έκθεση γελοιογραφίας «Η Μεταπολίτευση των Δημοσιογράφων», που φιλοξενείται στο Μετρό του Συντάγματος.

Η γελοιογραφία δεν είναι απειλή, δεν είναι κίνδυνος, είναι ευπρόσδεκτη γιατί με τέτοια διαπεραστική ματιά ,πολλές φορές μας βοηθάει ο γελοιογράφος να καταλάβουμε και τον εαυτό μας και μας χρειάζεται αυτό, είπε ο κ. Τασούλας, απευθυνόμενους στους πολιτικούς.

Την έκθεση διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΝΔΑ, της ΣΤΑΣΥ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Εξήντα επτά γελοιογράφοι εκθέτουν 423 γελοιογραφίες, σκιαγραφώντας, μέσα από τα έργα τους, 50 χρόνια αδιάκοπης Δημοκρατίας, από τον Ιούλιο του 1974 με την πτώση της Χούντας μέχρι σήμερα, με μεγάλα και ποικίλα ιστορικά γεγονότα που καταγράφονται μέσα από το χιούμορ και τη σάτιρα της γελοιογραφικής παραγωγής. Τα σκίτσα αυτά δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι και τον Ιούλιο του 2024.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο, από τις 9.00 π.μ. μέχρι 9.00 μ.μ..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπλήξεις για το Ισραήλ κατά τον 2ο χρόνο πολέμου στη Γάζα

Εκεχειρία σε Γάζα και Λίβανο και ανεξάρτητη Παλαιστίνη ζήτησε ο εμίρης του Κατάρ

Ο Ζελένσκι παρουσίασε τελικά δημόσια μέρος του «σχεδίου νίκης» του

Υπέρ της επιστροφής των εποίκων στη Γάζα ο Ισραηλινός πρώην υπουργός Μπένι Γκαντς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα