ΑΘΗΝΑ
22:05
|
16.10.2024
Ο Μακρόν «ντροπιάζει» τη Γαλλία, πο «υιοθέτησε και εφαρμόζει μια εχθρική πολιτική έναντι» του Ισραήλ, δήλωσε σχετικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, οι Ισραηλινοί κατασκευαστές όπλων ενημερώθηκαν πως μπορούν να λάβουν μέρος αλλά να μην εκθέσουν στην αμυντική έκθεση Euronaval στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Μακρόν ότι «ντροπιάζει» τη Γαλλία.

«Η απόφαση να γίνει διάκριση για δεύτερη φορά κατά της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας στη Γαλλία βοηθά τους εχθρούς του Ισραήλ σε καιρό πολέμου», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, στο X, λέγοντας ότι το γαλλικό κράτος «υιοθέτησε και εφαρμόζει μια εχθρική πολιτική έναντι» του Ισραήλ.

«Η γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε τη Euronaval για την απόφασή της να εγκρίνει τη συμμετοχή ισραηλινών αντιπροσωπειών στο Euronaval 2024, χωρίς περίπτερο ή έκθεση εξοπλισμού», δήλωσαν οι διοργανωτές της έκθεσης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση, οι οποία πραγματοποιεί ανά διετία εκθέσεις που προσελκύουν εκθέτες ναυτικών οπλικών συστημάτων από όλο τον κόσμο, ανέφερε ότι επτά ισραηλινές εταιρείες θα επηρεαστούν.

«Σύμφωνα με την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, ισραηλινές εταιρείες και πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν θα είναι ευπρόσδεκτοι στην έκθεση υπό τους όρους που αναφέρονται παραπάνω», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μακρόν επανέλαβε την ανησυχία του για τις ανελέητες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι οποίες συνεχίζονται παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, και επέκρινε την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να εξαπολύσει χερσαία επίθεση στον Λίβανο. Αυτή την εβδομάδα, οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο στρατηγός Ρασάντ νέος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου

Προανακριτική για το μπάζωμα του χώρου των Τεμπών σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίβανος: Προκλητική επίθεση Ισραηλινών σε παρατηρητήριο του ΟΗΕ

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα