ΑΘΗΝΑ
01:22
|
17.10.2024
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε τη Σύνοδο με χώρες του Κόλπου για διμερείς επαφές.
Μητσοτάκης σε Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ηγέτες χωρών του Περσικού Κόλπου συναντήθηκε απόψε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιώντας την σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα πρωθυπουργό και πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, με τον Κουβεϊτιανό πρωθυπουργό  σεΐχη Άχμαντ αλ Αμνπτάλα αλ Σαμπάχ, και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ομάν αρμόδιο για Διεθνείς Υποθέσεις, σεΐχη Σαγίντ Ασαάντ μπιν Τάρικ.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-μΠΕ αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία προώθησης των σχέσεων Ε.Ε.-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, κατά την παρούσα συγκυρία «μεγάλων περιφερειακών προκλήσεων».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης και αποφυγής γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση εκεχειρία και «αυτοσυγκράτηση».

Συζήτησε ακόμη με τους Άραβες ηγέτες τις προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η θέση χώρας μας την καθιστά «κόμβο» εμπορικό και ενεργειακό, και πύλη προς την Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο στρατηγός Ρασάντ νέος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου

Προανακριτική για το μπάζωμα του χώρου των Τεμπών σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίβανος: Προκλητική επίθεση Ισραηλινών σε παρατηρητήριο του ΟΗΕ

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα