ΑΘΗΝΑ
18:45
|
17.10.2024
Η Χεζμπολάχ έχει καταστρέψει 17 Merkavas σε 17 ημέρες, σύμφωνα με το λιβανέζικο ενημερωτικό δίκτυο Al Mayadeen.
Λιβανέζος τοποθετεί τη σημαία του Λιβάνου στο πλάι ενός τανκ στη συνοριακή γραμμή του νότιου Λιβάνου τον Ιούνιο του 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ταχείς ρυθμούς φέρεται να χάνει κατά την εισβολή του στον Λίβανο ο ισραηλινός στρατός τα εμβληματικά του τανκς, Merkava, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι μαχητές της στόχευσαν απευθείας δύο ισραηλινά άρματα μάχης Merkava στα υψώματα αλ-Λαμπουνέχ με κατευθυνόμενους πυραύλους, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους και τον θάνατο ή τραυματισμό των πληρωμάτων τους.

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkavas στην ίδια τοποθεσία σε τέσσερα μέσα σε μια μέρα.

Στις 12:50 π.μ. και στις 2:00 π.μ., δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ έπληξαν άλλα δύο άρματα μάχης, προκαλώντας πυρκαγιές και επιβεβαιωμένους θανάτους και τραυματισμούς στις τάξεις του ισραηλινού στρατού.


«Η Χεζμπολάχ έχει καταστρέψει 17 Merkavas σε 17 ημέρες»

Σύμφωνα με ανταποκριτή του ενημερωτικού δικτύου Al Mayadeen στο νότιο Λίβανο, από την έναρξη της χερσαίας εισβολής του στον Λίβανο, ο ισραηλινός στρατός έχει χάσει μέσα σε 17 ημέρες 17 Merkavas στα χέρια των μαχητών της Χεζμπολάχ.

Σε μια προσπάθεια να κρύψουν τις απώλειές του και να διασώσουν ό,τι έχει απομείνει από τον εξοπλισμό, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν σφοδρά πυρά προς το αλ-Λαμπουνέζ και το αλ-Αλάμ για να προσπαθήσουν να αποσύρουν τα οχήματα και το προσωπικό τους, ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Η Χεζπμολάχ φέρεται σε αυτή τη φάση να αντιμετωπίζει ανηλεώς τις δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένων που επιχειρούν να εισβάλουν στον Λίβανο, παγιδεύοντάς τες σε περίπλοκες ενέδρες και σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους στρατιώτες τους.

Τα κύρια άρματα μάχης Merkava θεωρούνται ευρέως ως αντίστοιχα των αμερικανικών M1 Abrams, των γερμανικών Leopard 2 και των βρετανικών Challenger 2 και χρησιμοποιούνται σήμερα και για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πράσινο φως για πέντε υποθέσεις βουλευτών δίνει στη Δικαιοσύνη η Βουλή

ΜέΡΑ25 για εικαστική έκθεση: Όχι στο artwashing της γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

Η αιώνια επιστροφή της θανατικής ποινής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα