ΑΘΗΝΑ
21:24
|
17.10.2024
Η επίθεση υποτίθεται πως έγινε με βόμβες ακριβείας. Σκότωσε εν ψυχρώ δεκάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων παιδιά. Εκτός και εάν τα παιδιά ήταν ο στόχος...
Θρήνος και πόνος στο προαύλιο του βομβαρδισμένου σχολείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο, πραγματικό, λουτρό αίματος προκάλεσαν νωρίτερα σήμερα οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στη Τζαμπάλια της Βόρειας Λωρίδας της Γάζας. Βομβάρδισαν σχολείο της οργάνωσης του ΟΗΕ, UNRWA, που ήταν γεμάτο εκτοπισμένους αμάχους που υποφέρουν από  πείνα, κακουχίες, αρρώστιες.

Η επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, και τραυμάτισε πάνω από 160 άλλους. Ο βομβαρδισμός «ακριβείας» προκάλεσε παράλληλα και πυρκαγιά αλλά δεν υπήρχε ούτε λίγο περισσευούμενο νερό για να σβηστεί καθώς η Τζαμπάλια όπως και άλλες περιοχές στη Βόρεια Γάζα τελούν εδώ και 13 μέρες   υπό τη στενή πολιορκία του στρατού.

Τα νέα θύματα που καταγράφηκαν σήμερα δεν συμπεριλαμβάνονται στον τελευταίο συνολικό απολογισμό θυμάτων που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Κατά αυτό τον απολογισμό, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις από τον Οκτώβριο του 2023 στη Γάζα είναι τουλάχιστον 42.438 και οι τραυματίες πάνω από 99.246.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Υπερτιμολόγηση των Patriot σε βάρος του Πενταγώνου παραδέχθηκε η Raytheon

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα