ΑΘΗΝΑ
20:55
|
17.10.2024
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας η κορβέτα Ludwigshafen am Rhein επιχειρεί προς υποστήριξη της αποστολής UNIFIL του ΟΗΕ στο Λίβανο.
Η γερμανική κορβέτα που κατέρριψε το drone
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein» του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας που δρα υποστηρικτικά της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) κατέρριψε σήμερα ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας πάνω από τις ακτές του Λιβάνου.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα δίχως να γίνει γνωστό ποιος το είχε κατευθύνει στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε πως η φρεγάτα επιχειρεί στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής UNIFIL , τονίζοντας πως η επιχείρηση έγινε δίχως τραυματισμούς στο πλήρωμα του σκάφους ή υλικές ζημιές σε αυτό.

Συνέντευξη Νετανιάχου στη Figaro με αναφορές σε ρωσικά όπλα της Χεζμπολάχ

Το πρωί κυκλοφόρησε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro με συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο στρατός εντόπισε σε αποθήκες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ρωσικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

Υπενθύμισε πως η απόφαση 1701 που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το καλοκαίρι του 2006 για τον τερματισμό του τότε πολέμου μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ είχε δρομολογήσει την αποχώρηση μαχητών της σιιτικής οργάνωσης σε βάθος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων από τα σύνορα του Βορείου Ισραήλ, νότια του ποταμού Λιτάνι και πως αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πράξη.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Renaud Girard με τον Μπ. Νετανιάχου

«Ωστόσο σε αυτή την περιοχή η Χεζμπολάχ έσκαψε εκατοντάδες τούνελ και αποθήκες και βρήκαμε μία ποσότητα σύγχρονων ρωσικών όπλων» ανέφερε ο Νετανιάχου.

Σε επόμενο σημείο εκτίμησε πως «ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο θα ήταν τραγωδία», υποστηρίζοντας πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο το Ισραήλ. Επανέλαβε έτσι δίχως να πείθει ιδιαίτερα πως «ο μόνος σκοπός» της επίθεσης στο Λίβανο είναι «να επιτραπεί στους πολίτες μας να ζήσουν κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, να πάνε στα σπίτια τους και να νιώσουν ασφαλείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάγγελμα Νετανιάχου για το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Υπερτιμολόγηση των Patriot σε βάρος του Πενταγώνου παραδέχθηκε η Raytheon

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα