ΑΘΗΝΑ
14:00
|
18.10.2024
Σκιτσογράφοι «αποχαιρετούν» τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς.
Του Muzaffar Yulchiboev, Ουζμπεκιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ έπεσε νεκρός χθες 17/10 σε συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ στη Νότια Λωρίδα της Γάζας. Πρώτος μίλησε και επιβεβαίωσε τον θάνατό του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς.

Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ που ήταν υπεύθυνος για τις σφαγές και τις ωμότητες της 7ης Οκτωβρίου σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες, ανέφερε ο Κάτς.

Ακολούθησε διάγγελμα από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει ξανά τη Γάζα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Αυτά από το Ισραήλ. Η άλλη πλευρά, της αντίστασης, μιλάει για εξόντωση, για τον θάνατο ενός μάρτυρα που θα ενδυναμώσει τον αγώνα για την απελευθέρωση της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Θα αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία και τα παιδιά, που θα συνεχίσουν την πορεία προς την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Όσο η κατοχή και οι επιθέσεις διατηρούνται, η αντίσταση θα συνεχίζεται, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο ιστότοπος Cartoon Movement φιλοξενεί κάποια σκίτσα για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. Κάποιοι τον μνημονεύουν ως αγωνιστή της αντίστασης και άλλοι ως αιμοσταγή πολέμαρχο…

Του Kamal Sharaf, Υεμένη
Του Morad Kotkot, Παλαιστίνη

Του Simon Regis, Τανζανία

Του Muzaffar Yulchiboev, Ουζμπεκιστάν

Του Seno, Ινδονησία

Και μια ερώτηση από τον Πίτερ Μπρους: Λοιπόν, τον έπιασε; Άξιζε όλα αυτό;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόσφυγες…

Έρχεται… το Μουσείο Ελληνικής Γελοιογραφίας στο πρώην Καπνεργοστάσιο

Σκιάχτρα…

«Η Μεταπολίτευση των Γελοιογράφων»- Έκθεση στο μετρό Συντάγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα