ΑΘΗΝΑ
17:31
|
18.10.2024
Σειρά χτυπημάτων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στη Γάζα ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές πτέρυγες Χαμάς, PIJ, PLPF, Φατάχ, DFLP και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
Ότι κατέστρεψαν ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ανακοίνωσε την Παρασκευή η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι κατέστρεψαν ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, δυτικά της Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Γάζα, αφού το στόχευσαν με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED), τύπου Shawaz, και ένα αντιαρματικό RPG Yassin-105, με αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ του πληρώματος.

Η ανακοίνωση έρχεται την επομένη του θανάτου του πολιτικού επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στη νότια Γάζα.

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά (του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-PFLP), σε συντονισμό με τις Ταξιαρχίες αλ-Κουντς (της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ-PIJ), βομβάρδισαν ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου στον άξονα Νετζαρίμ, βόρεια της κεντρικής περιοχής της Γάζας, με βλήματα όλμων 60 χιλιοστών.

Επιπλέον, οι δυνάμεις Ομάρ αλ-Κασέμ (του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-DFLP), σε συντονισμό με τις Ταξιαρχίες του Νικητή Σαλαντίν (των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης-PRC), στόχευσαν με βλήματα όλμων τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο νεκροταφείο Φαλούτζα, δυτικά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα.

Αναφέρεται επιπλέον, πως οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ στόχευσαν την Πέμπτη τις ισραηλινές δυνάμεις ανατολικά του καταυλισμού της Τζαμπάλια με μια σύνθετη ενέδρα, προκαλώντας απώλειες σε αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ έστησαν επίσης ενέδρα σε μια μηχανοκίνητη μονάδα πεζικού αποτελούμενη από 12 στρατιωτικά οχήματα και ένα φορτηγό φορτωμένο με στρατιώτες.

Στο πλαίσιο της ίδιας ενέδρας, οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ στόχευσαν επίσης δύο ισραηλινά άρματα μάχης Merkava με πύραυλο Tandem και ένα μια αυτοσχέδια συσκευή Shawaz αφού τα τανκ έφτασαν σαν ενισχύσεις.

Εν τω μεταξύ, οι Ταξιαρχίες αλ-Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν τρία ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές αναγνώρισης πάνω από την Χαν Γιούνις, στη νότια Γάζα. Οι ταξιαρχίες επιβεβαίωσαν επίσης την εκτόξευση ενός μπαράζ ρουκετών στην τοποθεσία Νετίβ Χαασάρα και ισραηλινούς εποικισμούς γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση παραδέχτηκε ότι τρεις από τους στρατιώτες που στοχοποιήθηκαν στην επίθεση σκοτώθηκαν. Σε έναν αρχικό απολογισμό, τρεις αξιωματικοί στη Μονάδα Διοικητικής Βοήθειας 5460 της 460 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ανακοινώθηκαν νεκροί.

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση ανατολικά της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ χτύπησαν μια ισραηλινή περιπολία αναγνώρισης δύο οχημάτων και τεσσάρων στρατιωτών χρησιμοποιώντας ένα drone καμικάζι.

Εν τω μεταξύ, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ-Άκσα, η ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ, βομβάρδισαν ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα που σταθμεύουν ανατολικά του καταυλισμού της Τζαμπάλια με όλμους βαρέως διαμετρήματος.

Παράλληλα, οι Ταξιαρχίες αλ-Μουτζαχεντίν (του Παλαιστινιακού Κινήματος Μουτζαχεντίν) δημοσίευσαν πλάνα που τεκμηριώνουν τη στόχευση μιας ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών με όλμους βαρέως διαμετρήματος στη Τζαμπαλία, επιτυγχάνοντας άμεσα χτυπήματα.

Σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις, οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά, η ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και οι δυνάμεις Ομάρ αλ-Κασέμ, η ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στόχευσαν τις ισραηλινές δυνάμεις ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπάλια.

(Πηγές: Al Mayadeen)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ειδική αποστολή στήριξης της Κάμαλα Χάρις ανέλαβε το ζεύγος Ομπάμα

Απαράδεκτες οι επιθέσεις στους κυανόκρανους, είπε από τη Βηρυτό η Τζόρτζια Μελόνι

Μοτοσικλετιστής χτύπησε και εγκατάλειψε πεζό στη Σταυρούπολη

Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων: «Η Ελληνικό Μετρό ταράζεται από τη νομιμότητα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα