ΑΘΗΝΑ
23:51
|
18.10.2024
«Η φυσική εξάλειψη όσων αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και ανθρώπινη τιμή δεν θα αποδυναμώσει το σχολείο και το μονοπάτι της αντίστασης», ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Δήλωση για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν το απόγευμα της Παρασκευής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράγκτσι, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, δεν φοβόταν τον θάνατο, αλλά αναζήτησε το μαρτύριο στη Γάζα και ότι με γενναιότητα «πολέμησε ως το τέλος στο πεδίο της μάχης».

Ο Αράγκτσι είπε σε μια ανάρτησή του στο X ότι η «μοίρα του ηγέτη της Χαμάς – που απεικονίζεται όμορφα στην τελευταία του εικόνα – δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας αλλά πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων Παλαιστινίων και μη».

Το Ιράν και αμέτρητοι άλλοι σε όλο τον κόσμο, χαιρετίζουν τον ανιδιοτελή αγώνα του Σινουάρ για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού, τόνισε ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης.

«Οι μάρτυρες ζουν για πάντα και οι λόγοι για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την κατοχή είναι πιο ζωντανοί από ποτέ», επεσήμανε ο Αράγκτσι.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν εξέδωσε δήλωση το απόγευμα της Παρασκευής.

«Αναμφίβολα, η φυσική εξάλειψη όσων αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και ανθρώπινη τιμή δεν θα αποδυναμώσει το σχολείο και το μονοπάτι της αντίστασης. Αντίθετα, ο έντιμος θάνατός τους θα επιβεβαιώσει σθεναρά τη δικαιοσύνη του σκοπού τους και θα εμπνεύσει όσους ακολουθούν τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας», ανέφερε το υπουργείο.

Το ιρανικό υπουργείο περιέγραψε τον Σινουάρ ως «μεγάλο ήρωα» της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και συγγραφέα που πέρασε 22 χρόνια της ζωής του στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Σινουάρ ήταν ένα «κλαδί» του ισχυρού δέντρου της αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και καταπίεση, την οποία και ο ίδιος υπέστη όλη του τη ζωή. Αγωνίστηκε για «την αποκατάσταση των νόμιμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και την απελευθέρωσή του από τον ζυγό της κατοχής και του απαρτχάιντ», ανέφερε το ιρανικό υπ.Εξ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόρρητα έγγραφα για σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν- Αίτημα για 2ο σύστημα THAAD

Στο Δήμο Ζακύνθου παραχωρείται η διαχείριση του περίφημου Ναυαγίου

Νέα Υόρκη: Ο Τατάρ έθεσε θέμα αμνηστίας σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών

Διεθνές εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα