ΑΘΗΝΑ
23:33
|
18.10.2024
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ήταν που έθεσε ζήτημα αμνηστίας στους σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Γκουτέρες, Χριστοδουλίδης, Τατάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυπριακές κυβερνητικές πηγές διέψευσαν απόψε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να δώσει αμνηστία στον Τουρκοεβραίο επιχειρηματία Σιμόν Αϊκούτ που κατηγορείται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Ο Σιμόν Αϊκούτ

Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ήταν αυτός που έθεσε το ζήτημα κατ΄ επανάληψη κατά το άτυπο τριμερές δείπνο στη Νέα Υόρκη.

Αναφέρουν επίσης πως κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε την κοινή επιστολή που έστειλαν ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα για το θέμα, με την οποία ζητούν τον τερματισμό του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, ως ένα κρίσιμο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον δρόμο για τη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

Τι έγραψε ο τουρκοκυπριακός Τύπος

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, γράφοντας σήμερα ότι το θέμα των συλλήψεων σφετεριστών κατεχόμενων ελληνοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου έθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρρες και του Προέδρου Χριστοδουλίδη, όπως ο ίδιος δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη υποστηρίζοντας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είπε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να παραχωρήσει αμνηστία στους σφετεριστές. Ο ίδιος ο Τατάρ φέρεται να εξήγησε τη διαδικασία στον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος τον άκουγε έκπληκτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόρρητα έγγραφα για σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν- Αίτημα για 2ο σύστημα THAAD

Στο Δήμο Ζακύνθου παραχωρείται η διαχείριση του περίφημου Ναυαγίου

Διεθνές εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Ανέφικτο το ιταλικό μεταναστευτικό μοντέλο στη Γαλλία, λέει ο Μπαρνιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα