ΑΘΗΝΑ
13:44
|
19.10.2024
Drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο έπληξε την κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην περιοχή της Καισάρειας.
Δεν υπήρξαν θύματα, ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν στην Καισάρεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Drone που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο έπληξε την κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην περιοχή της Καισάρειας, βόρεια του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου και η σύζυγος του δεν βρίσκονταν στην Καισάρεια τη στιγμή της επίθεσης, κατά την οποία δεν υπήρξαν θύματα, ενώ δύο ακόμα drones που στόχευαν την περιοχή αναχαιτίστηκαν.

Χαμενεΐ: Η δολοφονία του Σινγουάρ δεν θα σταματήσει τον «άξονα της αντίστασης»

Το κίνημα της Χαμάς «είναι και θα παραμείνει ζωντανό» παρά το θάνατο του επικεφαλής του, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

«Η απώλειά του είναι σίγουρα οδυνηρή για τον άξονα της αντίστασης, όμως το μαρτύριο του Σινουάρ δεν πρόκειται να το σταματήσει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ηγέτη της Χαμάς «λαμπρή φυσιογνωμία της αντίστασης και του αγώνα που στάθηκε με ακλόνητη αποφασιστικότητα εναντίον του απάνθρωπου και επιθετικού εχθρού».

Στη Γάζα

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η γενοκτονία στην Γάζα όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας 33 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ σε μια δεύτερη επίθεση στην περιοχή σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι σε επίθεση σε σπίτι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν επίσης τα τρία κύρια νοσοκομεία της βόρειας Γάζας – το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο αλ-Άουντα και το Νοσοκομείο Καμάλ Αουντάν.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κατοικίας στο προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

Από τις 5 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις και έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης αμάχων που καλύπτουν σχεδόν όλο το βορρά, όπου εκτιμάται ότι 400.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί χωρίς πρόσβαση σε τροφή, νερό ή φάρμακα.

Δολοφονία παιδιού από drone

Η εξώδικη δολοφονία παλαιστίνιων παιδιών στη Γάζα από Ισραηλινούς στρατιώτες είναι «συστηματική και διαδεδομένη» και αποσκοπεί στον «αφανισμό» του παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ειδικός του ΟΗΕ.

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έκανε τα σχόλιά της μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον πυροβολισμό ενός παιδιού στο κέντρο της Γάζας από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στη συνέχεια μια επίθεση με πυραύλους σε όσους πήγαν να σώσουν το παιδί.

«Ενώ αυτές οι σκηνές είναι δύσκολο να επεξεργαστούν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι εξωδικαστικές εκτελέσεις Παλαιστινίων αμάχων –συχνά παιδιών– δεν αποτελούν απολύτως μεμονωμένα περιστατικά», έγραψε η Αλμπανέζε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτά τα γεγονότα αντιπροσωπεύουν ένα μέρος των συστηματικών και εκτεταμένων ενεργειών που πραγματοποιούνται από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα. Το σκεπτικό; Η ευκαιρία να στοχοποιήσουν (και να καταστρέψουν) τους Παλαιστίνιους, τους οποίους το κράτος του Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να μην αφήσει να ξεφύγουν», ανέφερε.

Τουλάχιστον 42.500 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, τα οποία χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο αίτημα της Κούβας στον ΟΗΕ για άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Μόσχα: Η σύνοδος των BRICS θα καθορίσει τον ρου της ιστορίας, όχι οι εκλογές στις ΗΠΑ

Πάνω από 47.000 κρούσματα χολέρας τον Σεπτέμβριο-Πρόβλημα με τα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα