ΑΘΗΝΑ
22:10
|
19.10.2024
Επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία στο ημίχρονο του αγώνα με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ο Αστέρας Κουκλουτζά.
Φωτ.: rthess.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «απόπειρα επίθεσης ομάδας ακροδεξιών, υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας», κάνει λόγο η ομάδα μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, Αστέρας Κουκλουτζά σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν χθες στο αγώνα μπάσκετ στο «Κονταξοπούλειο», με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες της συμπρωτεύουσας, στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων, περίπου 50 άτομα συνεπλάκησαν, μετά από λεκτική βία, κάνοντας χρήση λοστών και μαχαιριών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί, ευτυχώς ελαφροί και η αστυνομία προχώρησε σε 59 προσαγωγές.

Σε ανακοίνωση της η ομάδα του Αστέρα αναφέρει:

«Αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι χθες στο ημίχρονο του αγώνα υπήρξε απόπειρα επίθεσης ομάδας ακροδεξιών στο κόσμο του Αστέρα, υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας, εκτός του κλειστού γυμναστηρίου Ωραιοκάστρου. Η απόπειρα απετράπη και έληξε συντόμως ενώ εντός γηπέδου δε συνέβη απολύτως τίποτα. Δυστυχώς το μόρφωμα του φασισμού βρίσκει έφορο έδαφος στη νεολαία της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και γενικότερα στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Σαν “Αστέρας Κουκλουτζά” καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η γηπεδούχος ομάδα Κεραυνός Ωραιοκάστρου στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των αντρικών ομάδων Κεραυνός Ωραιοκάστρου – Αστέρας Κουκλουτζά, έξω από το δημοτικό κλειστό γήπεδο Ωραιοκάστρου, η Διοίκηση του σωματείου και σύσσωμο το σύνολο των υποστηρικτών – γονέων αθλητών του Συλλόγου μας καταδικάζουν απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας από όπου και αν προέρχεται. Βεβαιώνουμε πως καμία σχέση δεν έχει ο σύλλογος μας με ότι κι αν συνέβη εκτός γηπέδου αλλά και με όσους συμμετείχαν. Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία σε όλους τους αθλητές του Αστέρα, γνωρίζοντας και οι δύο ότι αθλητισμός ενώνει. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα και όλων των υγιή φίλαθλο κοινό για την υποστήριξη και των δύο ομάδων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Smalltown Boy

Φώφη Γεννηματά: Την Κυριακή το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατό της

«Αντίσταση χωρίς σύνορα»: Προβολή και συζήτηση για το αντιπολεμικό κίνημα στο Ισραήλ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα