ΑΘΗΝΑ
21:41
|
20.10.2024
Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο Beit Lahiya της βόρειας Γάζας.
Παλαιστίνιοι, μεταφέροντας τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταναστεύουν προς περιοχές που πιστεύουν ότι είναι πιο ασφαλείς λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, στην πόλη της Γάζας, στη Γάζα στις 19 Οκτωβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο Μπέιτ Λάχια της βόρειας Γάζας. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Μπέιτ Λάχια

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή καταδίκασε σήμερα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων, αφότου ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Μπέιτ Λάχια της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Αυτό ακολουθεί εβδομάδες ολοένα και πιο εντεινόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα πλήθος απωλειών μεταξύ των αμάχων και σχεδόν πλήρη απουσία ανθρωπιστικής βοήθειας για να φθάσει στους πληθυσμούς στο βόρειο τμήμα», δήλωσε ο Τορ Βένεσλαντ, ο Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ενέτεινε τις επιθέσεις στη βόρεια Γάζα στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτρέψει τους μαχητές της Χαμάς από το να ανασυνταχθούν.

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα, έπειτα από μια ισραηλινή επίθεση χθες στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ερευνά τις αναφορές για το περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς εδώ και μήνες.

Ο βομβαρδισμός σχολείων που στεγάζουν εκτοπισμένους στη Γάζα αποκαλύπτει το σχέδιο εκτοπισμού του Ισραήλ: Χαμάς

Η Χαμάς δήλωσε χθες ότι ο βομβαρδισμός από τον ισραηλινό στρατό κατοχής δύο σχολείων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας επιβεβαιώνει τα σχέδια του Τελ Αβίβ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων.

«Η ανανεωμένη επιθετικότητα της κατοχής εναντίον του σχολείου Αμπού Χουσεΐν, το οποίο φιλοξενεί εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, με τυφλούς βομβαρδισμούς πυροβολικού μόλις δύο ημέρες μετά τη διάπραξη σφαγής εκεί, μαζί με τον βομβαρδισμό ενός άλλου σχολείου στη δυτική πόλη της Γάζας, επιβεβαιώνει το σχέδιο της κατοχής να εκτοπίσει το λαό μας μέσω της δολοφονίας και της διάπραξης φρικτών σφαγών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση.

Η Χαμάς κάλεσε τις αραβικές και ισλαμικές χώρες να «αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες για την υποστήριξη της σταθερότητας του λαού μας και να σταματήσουν τη σιωνιστική γενοκτονία που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις απειλώντας την ειρήνη της περιοχής και την περιφερειακή της ασφάλεια».

Δύο ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Δύο ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα νότια προάστια της Βηρυτού, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, αφού το Ισραήλ είχε καλέσει νωρίτερα τους κατοίκους τους να τα εκκενώσουν.

«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το πρακτορείο.

Πριν από τα πλήγματα αυτά, το Ισραήλ είχε καλέσει τους κατοίκους δύο συνοικιών των νότιων προαστίων να τις εκκενώσουν, ενόψει επίθεσης εναντίον δύο πολυκατοικιών στις οποίες στεγάζονταν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Οι πολυκατοικίες αυτές βρίσκονται στις συνοικίες Χάρετ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, είχε αναφέρει ο ισραηλινός στρατός μερικές ώρες νωρίτερα σε μήνυμά του προς τον πληθυσμό.

«Βρίσκεστε δίπλα σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα δράσουν στο εγγύς μέλλον», προειδοποίησε.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν αφού χθες, Σάββατο, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε προς την ιδιωτική κατοικία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια (κεντρικό Ισραήλ) χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, έκανε ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Λίβυος συνελήφθη ως ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Εκλογές στην Μολδαβία

Οι πλημμύρες καταστρέφουν 1,1 εκατομμύρια τόνους ρυζιού στο Μπαγκλαντές

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιτέθηκε στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα