ΑΘΗΝΑ
01:21
|
22.10.2024
Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση της λαϊκής δημοκρατίας, είπε ο Κιμ Σον Γκιόνγκ.
Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δείχνει μια έκρηξη σε μια ανεπιβεβαίωτη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση της λαϊκής δημοκρατίας και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά είναι ακατάλληλες, είπε ο Κιμ Σον Γκιόνγκ, υφυπουργός Διεθνών Οργανισμών του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔΚ, αναφέρει το TASS.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η δήλωση του οποίου δημοσιεύτηκε από το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), στις 15 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε «σοβαρά ακατάλληλες παρατηρήσεις», ζητώντας αυτοσυγκράτηση και ταχεία αποκατάσταση των χερσαίων οδών μετά την ανατίναξή τους.

«Έπαιξε με επιτυχία το ρόλο του εκπροσώπου των Η.Π.Α., επαναλαμβάνοντας σαν αυτόματη απάντηση τέτοια στερεότυπα σχόλια όπως «συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ» και «πλήρη και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» που δεν έχουν καμία σχέση με τα προαναφερθέντα θέμα», σημείωσε ο Κιμ Σον Γκιόνγκ.

«Είτε αποσυναρμολογούμε δρόμους και σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις είτε τις κατασκευάζουμε πρόσφατα στην επικράτεια όπου ασκείται η κυριαρχία της ΛΔΚ, αυτό αφορά το κυριαρχικό δικαίωμα της ΛΔΚ από το Α έως το Ω και δεν είναι θέμα που πρέπει να παρέμβει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ», τόνισε ο διπλωμάτης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επεσήμανε ότι η πρόσφατη κίνηση της χώρας να ανατινάξει τους δρόμους που οδηγούν στη Νότια Κορέα «σημαίνει όχι μόνο τον φυσικό αποκλεισμό [καναλιών επικοινωνίας] αλλά και τη διακοπή των κακών σχέσεων αιώνων με τη Σεούλ και την απόρριψη της μη ρεαλιστικής ιδέας της ενοποίησης».

«Για να είμαστε δίκαιοι, αυτός (ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ – TASS) θα έπρεπε να είχε καταδικάσει τον στρατό της ROK για καταπάτηση της κυριαρχίας της ΛΔΚ με διείσδυση drones, στρατιωτικών μέσων επίθεσης, ακόμη και στον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσά της πριν από λίγες ημέρες». είπε ο Κιμ Σον Γκιόνγκ.

Θεώρησε ότι η έλλειψη αντίδρασης σε αυτό το γεγονός από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αποτελεί εκδήλωση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της ΛΔΚ ανέφερε ότι νοτιοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ τρεις φορές τον Οκτώβριο για να διανείμουν φυλλάδια. Η ΛΔΚ παρουσίασε τα συντρίμμια του UAV. Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συμβεί ένα περιστατικό που κανείς δεν επιθυμεί στην κορεατική χερσόνησο λόγω της απερίσκεπτης στρατιωτικής ταπεινοφροσύνης του ROK με την πλάτη των ΗΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν θα είναι ποτέ απαλλαγμένος από την ευθύνη γι’ αυτό.

Στις 15 Οκτωβρίου, η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους προς τη Νότια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σχέδια να μετατρέψει «τα νότια σύνορα σε φρούριο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για το δημοψήφισμα στη Μολδαβία

Το Ιράν, η Ουκρανία και οι συγκρούσεις στον πυρήνα της Αυτοκρατορίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Επίτροπο Καινοτομίας και Έρευνας της Ε.Ε.

Μολδαβία: Δεύτερος γύρος για τις προεδρικές εκλογές με ένα οριακό «ναι» στο δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα