ΑΘΗΝΑ
14:14
|
21.10.2024
Οι ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην Περιφερική Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για τις άδικες απολύσεις τριών εκπαιδευτικών.
Απολύσεις εκπαιδευτικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ερχόμενη Τετάρτη 23/10, στις 10 πμ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 του μηνός σε ακρόαση με το ερώτημα της αργίας παραπέμπονται οι εκαπιδευτικοί Χρύσα Χοτζόγλου και Γιώργος Καββαδίας για τη συνδικαλιστική τους δράση.

«Την Τετάρτη 23/10 η Χρύσα Χοτζόγλου και ο Γιώργος Καββαδίας αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι! Με το κεφάλι ψηλά μαζί με τον λαό και νεολαία να βάλουμε φραγμό στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία! Με αγώνες να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τους μαθητές, τη δουλειά μας, τις ζωές μας! Ο αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με απεργίες, συνελεύσεις, διαδηλώσεις μέχρι να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ πειθαρχικές και ποινικές! Οι πρώτες απολύσεις από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστική δράση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Κι αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!», αναφέρει το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Και προσθέτει:

  • Καλούμε κάθε απεργό της πρωτοβάθμιας, 23/10 από τις 10 πμ στην ΠΔΕ Αττικής.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας όλης της Αττικής, παρά το άδειασμα της ΟΛΜΕ που δεν έβγαλε στάση εργασίας, να κάνουν ό,τι μπορούν για να κατέβουν στις 10 πμ στην ΠΔΕ Αττικής και μετά στην πορεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το κάλεσμα συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς:

Στο φουλ οι μηχανές της βιομηχανίας διώξεων του ΥΠΑΙΘΑ και της Κυβέρνησης με την βοήθεια του μηχανισμού διοίκησης. Με έγγραφο η ΠΔΕ Αττικής (18/10/24) καλεί τις ΔΠΕ και τις ΔΔΕ να ενημερώσουν, ως τη Δευτέρα  21/10/2024, για τον αριθμό εκπαιδευτικώνπου έχουν παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και δεν έχουν αξιολογηθεί. Προηγήθηκε το μαζικό «ξήλωμα» διευθυντών-υποδιευθυντών σχολείων, προϊσταμένων νηπιαγωγείων επειδή αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην κατάπτυστη διαδικασία αξιολόγησης και εφάρμοσαν τις αποφάσεις των σωματείων τους.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών τρία χρόνια τώρα αντιστέκεται και μπλοκάρει την αξιολόγηση παρόλο το ξεπούλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών και την προπαγάνδα καλοθελητών ότι η αξιολόγηση έχει περάσει. Παρόλες τις απειλές, την τρομοκρατία, τις υπεύθυνες δηλώσεις μετάνοιας που ζητούσαν από τους νεοδιόριστους και τις δικαστικές προσφυγές του ΥΠΑΙΘΑ, οι εκπαιδευτικοί δεν υποχώρησαν.

Οι δεκάδες διώξεις τόσο στον Πειραιά όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα για συνδικαλιστικούς λόγους (συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, συμμετοχή στην Απεργία Αποχή,  ενάντια στην τηλε «εκπαίδευση» σε κατάληψη, κ.α.) αλλά και για δημόσια διατύπωση κριτικής στις πολιτικές της κυβέρνησης, φανερώνουν ότι αυτή η επίθεση αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Το πανό θεωρείται αποδεικτικό «εγκλήματος» και το σύνθημα, φωνασκία. Η συμμετοχή σε κινητοποίηση «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και η δημόσια έκφραση άποψης «κακόβουλη κριτική κατά της προϊστάμενης αρχής». Με βάση τον Νέο Ποινικό Κώδικα και τους νόμους Χατζηδάκη /Γεωργιάδη η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακιστεί πίσω από αυτούς, για να φιμώσει όποιον αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί ζωή με δικαιώματα. Ακόμα και η πιο στοιχειώδης συνδικαλιστική – κινηματική δράση ποινικοποιείται και επιφέρει διώξεις. Ο λαός όμως γνωρίζει καλά ότι οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

Οι αγώνες των μαθητών που στοιβάζονται σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό, εξεταστικό κάτεργο και τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση με ζωή χωρίς δικαιώματα αντιμετωπίζονται με αστυνομία και καταστολή. Οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να συναινέσουν στην αξιολόγηση και να μετατραπούν σε  πειθαρχημένους και φοβισμένους εκπαιδευτικούς για να τρομοκρατούν και αυτοί με τη σειρά τους, τους μαθητές και να εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα κάθε υπουργική εντολή και κάθεβάρβαρη πολιτική, απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις.

Η βιομηχανία των διώξεων πάει να αναβαθμιστεί σε βιομηχανία απολύσεων συναδέλφων! Θυμίζουμε την πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα κυβερνητική ενέργεια να προετοιμάσει τις απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία.

Σε ακρόαση με το ερώτημα της αργίας παραπέμπονται:

-Η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά) που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες επειδή συμμετείχε σε πετυχημένη κοινή κινητοποίηση μαζί με συναδέλφους και μαθητές ενάντια στην κατάπτυστη αξιολογική διαδικασία. Η κινητοποίηση οδήγησε τη διοίκηση σε απαγγελία κατηγοριών για α) χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά, β) παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος και γ) παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα. Κατηγορίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ΑΠΟΛΥΣΗ.

-Ο συνταξιούχος πλέον, εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος των Παρεμβάσεων και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά) επειδή διατύπωσε δημόσια, στο διαδίκτυο, τις συνδικαλιστικές, πολιτικές του απόψεις και για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA. Προχώρησαν σε αναβάθμιση λόγω μη τήρησης εχεμύθειας αφού δημοσιοποιήθηκε η δίωξή τους!

-Για τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό Δημήτρη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά) που έχει παραπεμφθεί για τους ίδιους λόγους με την Χρύσα Χοτζόγλου, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο της «αυτοδίκαιης λήξης σύμβασης» δηλαδή ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του!

Στην Χ.Χ και στον Δ.Χ. εκκρεμεί εις βάρος τους ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ υστέρα από μήνυση που έχει ασκηθεί από τον ΔΔΕ Πειραιά για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. Για την άσκηση ή μη της οποίας θα αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας αφού πρώτα οι συνάδελφοι κληθούν προς παροχή έγγραφων εξηγήσεων!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Τροπολογία για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού κατέθεσε το ΚΚΕ

Πακιστάν: Αλλαγές στο Ανώτατο δικαστήριο με στόχο τον Ιμράν Χαν

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταϊκούρας-Νέες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν-Η αντίδραση της Άγκυρας (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα