ΑΘΗΝΑ
20:59
|
21.10.2024
Ένας τραυματισμός στο κεφάλι δεν θα επιτρέψει στον Λούλα να συμμετέχει στην σύνοδο των BRICS που ξεκινά αύριο στο Καζάν της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας τραυματισμός χθες Κυριακή είναι η αιτία που ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιου Λούλα, δεν θα συμμετέχει στην σύνοδο των BRICS που ξεκινά αύριο Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στο Καζάν της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε ο γιατρός του Τομπέρτο Καλίλ Φίλο, στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι GloboNews, ο πρόεδρος της Βραζιλίας χτύπησε το κεφάλι του ως αποτέλεσμα πτώσης η οποία προκάλεσε μέτρια εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Φίλο χαρακτήρισε σοβαρό τον τραυματισμό του Λούλα, τονίζοντας ότι η «η αιμορραγία μπορεί να ενταθεί τις επόμενες ημέρες», γεγονός που επιβάλει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για αρκετό καιρό.

Ο ιστότοπος G1 ανέφερε ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος νοσηλεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου με «τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του». Έλαβε πέντε ράμματα πριν επιστρέψει στην κατοικία του. Οι γιατροί τον συμβούλεψαν να αποφύγει τις μεγάλες πτήσεις για αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το ταξίδι του στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, όπου αναμένεται να συμμετάσχει μέσω σύνδεσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας στη σύνοδο κορυφής των BRICS θα έχει επικεφαλής τον κορυφαίο διπλωμάτη της, Μάουρο Βιέιρα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε κάθε εικασία ότι η ακύρωση της επίσκεψης του Βραζιλιάνου ηγέτη στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν συνδέεται με την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να μην πάει στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Βραζιλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για το δημοψήφισμα στη Μολδαβία

Το Ιράν, η Ουκρανία και οι συγκρούσεις στον πυρήνα της Αυτοκρατορίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Επίτροπο Καινοτομίας και Έρευνας της Ε.Ε.

Μολδαβία: Δεύτερος γύρος για τις προεδρικές εκλογές με ένα οριακό «ναι» στο δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα