ΑΘΗΝΑ
19:58
|
21.10.2024
Σχεδόν ένας στους δύο φοιτητές θα διαγραφεί αν δεν ολοκληρώσει τις σπουδές του μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πρυτάνεις εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η εφαρμογή του μέτρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καμπανάκι» χτυπά χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το ανώτατο όριο φοίτησης, καθώς όπως αναφέρει ήδη κάποια ΑΕΙ έχουν αρχίσει να στέλνουν σχετικές ειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα,υπάρχουν 695.678 εγγεγραμμένοι φοιτητές, εκ των οποίων οι 361.937 είναι ενεργοί (ποσοστό 52,03%), δηλαδή βρίσκονται εντός του ανώτατου ορίου σπουδών που προβλέπει ο νόμος: έξι χρόνια για τις σχολές τετραετούς φοίτησης (το λεγόμενο ν+2), ενώ για τις σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης (πολυτεχνεία, ιατρικές κ.λπ.) το όριο φοίτησης πέραν του κανονικού χρόνου σπουδών είναι τα τρία έτη, δηλαδή συνολικά 8 και 9 αντιστοίχως (ν+3). Αντιθέτως, το ανώτατο όριο έχουν ξεπεράσει 333.741 φοιτητές, με το ποσοστό τους επί του συνόλου στο 47,97%.

Πηγή: Καθημερινή

Τα χρονικά περιθώρια για έναν στους δύο, δηλαδή, φοιτητές στενεύουν καθώς όσοι δεν καταφέρουν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, με βάση τον Νόμο Κεραμέως του 2022, θα διαγραφούν αυτοδικαίως.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», υπάρχουν πρυτάνεις που εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η εφαρμογή του μέτρου, ενώ δηλώνουν ότι ήδη δέχονται πιέσεις να μη βιαστούν. Κάποιοι πρυτάνεις, μάλιστα, δεν αποκλείουν τη μη εφαρμογή του νόμου από την κυβέρνηση λόγω του πολιτικού κόστους.

Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται κατηγορηματική ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράσταση στα σχολεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προτείνει ο Σωκράτης Φάμελλος

Πιερρακάκης: 6.000 αποβολές μαθητών για κινητό-«Θεαματικά καλό» το μέτρο

Εκπαιδευτικοί υπό δίωξη- Νέο κάλεσμα συμπαράστασης την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 23 Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα