ΑΘΗΝΑ
18:48
|
22.10.2024
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την στοχοποίηση βάσεων του ισραηλινού στρατού προς υποστήριξη του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
Εικόνες από την κηδεία του ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ στις 22 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι μαχητές της κατά της ισραηλινής κατοχής «για την υποστήριξη του αλύγιστου παλαιστινιακού μας λαού στη Λωρίδα της Γάζας, για την υποστήριξη της γενναίας και έντιμης αντίστασής του και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του».

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ αποτελούν μέρος της σειράς επιχειρήσεων «Khaybar», που αναφέρεται πως έχουν ως στόχο πληγμάτων τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη παράλληλα με την απόκρουση των ισραηλινών μονάδων να διεισδύσουν σε πόλεις και χωριά του Λιβάνου.

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ αναφέρθηκαν ως εξής:

  • Η Χεζμπολάχ έπληξε την περιοχή Νιρίτ στο Τελ Αβίβ με προηγμένους πυραύλους.
  • Η Χεζμπολάχ στόχευσε με πυραύλους τη ναυτική βάση Stella Maris στη βορειοδυτική Χάιφα.
  • Στις 7:50 π.μ., η Χεζμπολάχ στόχευσε τη βάση Glilot της μονάδας στρατιωτικών πληροφοριών 8200 στα προάστια του Τελ Αβίβ με ένα μπαράζ προηγμένων πυραύλων.
  • Στις 9:30 π.μ., η Χεζμπολάχ στόχευσε ένα τανκ Merkava, ενώ αυτό προχωρούσε μεταξύ Rb Thalathin και al-Taybeh.

Αναφέρεται επιπλέον πως το βράδυ της περασμένης μέρας, 21ης Οκτωβρίου:

  • Στις 6:15 μ.μ., η Χεζμπολάχ στόχευσε ένα τανκ Merkava στον λόφο Άκαμπα στο Rb Thalathin χρησιμοποιώντας έναν κατευθυνόμενο πύραυλο, πυρπολώντας το τανκ και το πλήρωμά του.
  • Στις 8:25 μ.μ., η Χεζμπολάχ αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις κατοχής που διείσδυσαν στα περίχωρα της al-Taybeh, προκαλώντας άμεσες απώλειες στις τάξεις τους. Στη συνέχεια στόχευσε τα προπορευόμενα τεθωρακισμένα οχήματα, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν. Συνεχίζοντας την επιχείρησή τους, οι μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν το σημείο συγκέντρωσης των Ισραηλινών, αναγκάζοντας περαιτέρω τον εχθρό να υποχωρήσει.
  • Στις 8:30 μ.μ., η Χεζμπολάχ στόχευσε ένα ισραηλινό σημείο συγκέντρωσης στον οικισμό Misgav Am με καταιγισμό ρουκετών.
  • Στις 10:00 μ.μ., η Χεζμπολάχ στόχευσε ένα ισραηλινό σημείο συγκέντρωσης στα περίχωρα της πόλης Odaisseh με καταιγισμό ρουκετών.

Από νωρίς το πρωί, σειρήνες έχουν ηχήσει σε 63 περιοχές, μεταξύ των οποίων η Χάιφα, ο Κόλπος της Χάιφα, η Άκα και το ανατολικό Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Mayadeen.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, όταν ένας πύραυλος έπληξε νότια του Beit Aryeh, κοντά στη Ραμάλα.

Επιπλέον, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόσκρουση ενός βαρέος πυραύλου στην περιοχή βόρεια της Καισάρειας, όπου αναφέρθηκαν τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους αρκετών οικισμών στο Δυτικό αλ Τζαλίλ να παραμείνουν κοντά σε οχυρωμένες περιοχές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι εντοπίστηκαν πολλαπλοί πύραυλοι να περνούν από λιβανέζικο έδαφος μετά από ειδοποιήσεις που ενεργοποιήθηκαν μεταξύ 07:43 και 07:45 π.μ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Αλμοδόβαρ και άλλοι καλλιτέχνες καλούν για πλήρες εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Μοζαμβίκη: Αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Μόσχα: Κλοπή διεθνούς επιπέδου τα 35 δισ. ευρώ που πήρε η Ε.Ε. από λογαριασμούς της Ρωσίας

Το αντάρτικο του Πουτζδεμόν στην Καταλονία υποσκάπτει το μέλλον του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα