ΑΘΗΝΑ
22:15
|
05.06.2026
Το 65,2% των τροχαίων δυστυχημάτων καταγράφονται σε κατοικημένες περιοχές. Από αυτά το 33% είναι στην Αττική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός κατοικημένων περιοχών καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό τροχαίων δυστυχημάτων με πεζούς στην Ελλάδα αναφέρουν στοιχεία έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ.

Το 65,2% των τροχαίων δυστυχημάτων καταγράφεται σε κατοικημένη περιοχή και από αυτά το 33% των θανάτων συμβαίνει στην Αττική.

Οι αυξημένοι θάνατοι πεζών στην Ελλάδα επιτάσσουν το συντομότερο να γίνουν βελτιώσεις στις οδικές υποδομές στις αστικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πιο ευάλωτων χρηστών των οδών, που είναι οι πεζοί. Οι ασφαλείς και καλά σχεδιασμένες υποδομές αποτελούν έναν από τους πυλώνες της προσέγγισης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» που σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων συνεισφέρει στην ασφάλεια των πεζών και αναδεικνύει την αξία των προληπτικών μέτρων για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες των δρόμων.

Το Ινστιτούτο υλοποίησε παρεμβάσεις σε υφιστάμενες διαβάσεις κατά μήκος της οδού Αθηνάς από τη συμβολή της με την Ερμού μέχρι και την Ομόνοια. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντικαταστάθηκαν οι διαγραμμίσεις σε 10 συνολικά διαβάσεις και τοποθετήθηκαν 18 προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης Π-21 για διάβαση πεζών. Για τη βελτίωση της ορατότητας από τους χρήστες της οδού οι πινακίδες διαθέτουν φθορίζον πλαίσιο περιμετρικά.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση γίνεται σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας με στόχο να αποτελέσει πρότυπο και να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα πολλές διαβάσεις δεν είναι ορατές, αυξάνοντας τα ποσοστά των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα πεζούς.

Οι διαγραμμίσεις υψηλής ανακλαστικότητας σε διαβάσεις πεζών και η αντίστοιχη σήμανση εκατέρωθεν με πινακίδες πεζών με αυξημένη ορατότητα αποτελούν παρεμβάσεις χαμηλού κόστους με θεαματικά αποτελέσματα στην προειδοποίηση των οδηγών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Νεκρή βρέθηκε η 11χρονη μαθήτρια που αγνοούνταν στη Γαλλία

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα