ΑΘΗΝΑ
06:03
|
20.09.2024
Προβλέπει την ολοκλήρωση της προετοιμασίας Περιφερειών, Δήμων και υπουργείων μέσα στον ερχόμενο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δημοσιοποίησε σήμερα το πρώτο Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βορέας» για την αντιμετώπιση σφοδρής χιονόπτωσης και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Το σχέδιο επιδιώκει την άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο διοίκησης.

Έρχεται να συμπληρώσει ανάλογα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προετοιμασία των αρμόδιων αρχών σε περιπτώσεις πλημμυρών, σεισμού, πυρκαγιών και τεχνολογικών ατυχημάτων.

“Μετά τα σχέδια «Εγκέλαδος» (σεισμοί), «Δάρδανος» (πλημμύρες), «Ιόλαος» (δασικές πυρκαγιές), «Τάλως» (ηφαιστειακή δραστηριότητα), καθώς και «Ηράκλειτος» (τεχνολογικά ατυχήματα), θέτουμε στη διάθεση όλων των συναρμόδιων φορέων ένα πλήρες, αναλυτικό σχέδιο δράσεων ετοιμότητας, αλλά και ένα συνεκτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών και των συνεπειών που μπορούν να προκύψουν από φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα αρμόδια υπουργεία καλούνται, με βάση τα προβλεπόμενα στο Γενικό Σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ, να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού μέχρι το τέλος Δεκέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα