ΑΘΗΝΑ
17:59
|
11.07.2026
Εντολή στον στρατό να είναι έτοιμος για «σφοδρό πόλεμο» εάν η Χεζμπολάχ παραβιάσει τη συμφωνία είπε ότι έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Έδωσε εντολή στον στρατό να είναι έτοιμος για «σφοδρό πόλεμο» στον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ παραβιάσει την εκεχειρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή στον στρατό να είναι έτοιμος για «σφοδρό πόλεμο» εάν η Χεζμπολάχ παραβιάσει τη συμφωνία έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη συμφωνία εκεχειρίας με τον Λίβανο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 14, ο Νετανιάχου είπε πως «εάν υπάρξει κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας (εκεχειρίας), έδωσα εντολή στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) να είναι έτοιμες για σφοδρό πόλεμο». Προέβλεψε… πως η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο «ενδεχομένως να είναι σύντομη», διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ την τήρησε από «την πρώτη ημέρα».

Ερωτηθείς γιατί το Ισραήλ δεν δημιουργεί μια ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «η απειλή χερσαίας εισβολής (σ.σ. στο ισραηλινό έδαφος) έχει εξαλειφθεί». Υπογράμμισε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τις υποδομές της Χεζμπολάχ στα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων καταφυγίων και σηράγγων.

Οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ «θα επιστρέψουν σταδιακά, όταν συνειδητοποιήσουν πως αυτό που λέω είναι αληθές», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. «Θεωρώ πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ, προς το καλύτερο», είπε. Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε: «Θα κάνω τα πάντα προκειμένου το Ιράν να μη γίνει πυρηνική δύναμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα