ΑΘΗΝΑ
12:48
|
05.06.2026
Καλούμε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν αμέσως στην αποκλιμάκωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Κατάρ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο της Συρίας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι, προσθέτοντας πως η μόνη διέξοδος είναι η αναζήτηση «πολιτικής λύσης που θα τερματίσει τα βάσανα του συριακού λαού».

«Επίσης τονίζουμε πάντα την ανάγκη να μην υφίστανται οι πολίτες τις συνέπειες αυτής της στρατιωτικής κλιμάκωσης. Καλούμε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν αμέσως στην αποκλιμάκωση και επισημαίνουμε την ανάγκη εξασφάλισης βοήθειας» εξήγησε ο εκπρόσωπος του καταριανού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σαουδαραβικού δικτύου Al Arabiya,  ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για «σχέδιο συνομιλιών μεταξύ σημαντικών ξένων παιχτών κλειδιά στη Συρία» στη διάρκεια του Φόρουμ της Ντόχας που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, διευκρινίζοντας πως το Κατάρ «δεν θα κλείσει τις πόρτες σε μία πιθανή κίνηση».

Ιρανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως στο περιθώριο του Φόρουμ της Ντόχας θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους που υποστηρίζουν ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης (συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού») και συμμάχων της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ σε Ιράν και Ρωσία.

Το Κατάρ αντιτίθεται στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και αρνείται να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τη Δαμασκό, παρά την προσέγγιση άλλων χωρών της περιοχής με τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Φαύλος κύκλος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Έκρηξη ουκρανικού drone στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία

Διεθνής Αμνηστία: Οι επικίνδυνες τακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας μετατρέπουν κάθε ειρηνική διαμαρτυρία σε πεδίο μάχης

Ρήξη ΗΠΑ-Ε.Ε.: Η Ουάσιγκτον απειλεί να αναθεωρήσει τον ρόλο της στη Βοσνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα