ΑΘΗΝΑ
19:32
|
27.04.2024
Στη θέση του ξύλινου γλυπτού που ήταν τοποθετημένο στο όρος Γκρίντεν βρέθηκε ένας σωρός από πριονίδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική αστυνομία ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός μεγάλου ξύλινου φαλλικού γλυπτού από την ορεινή τοποθεσία της Βαυαρίας όπου είχε εμφανιστεί εξίσου μυστηριωδώς πριν από αρκετά χρόνια.

Ο γιγάντιος ξύλινος φαλλός (το γλυπτό ξεπερνούσε σε ύψος τα 2.5 μέτρα) αποτελούσε μέχρι πρόσφατα αγαπημένο τοπόσημο για τους επισκέπτες του όρους Γκρίντεν, στη Νότια Βαυαρία και βρισκόταν τοποθετημένος σε υψόμετρο 1.738 μέτρων. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Allgaeuer Zeitung, το γλυπτό εκλάπη ή καταστράφηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς οι τελευταίοι επισκέπτες στην περιοχή βρήκαν στη θέση του έναν σωρό από πριονίδια.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος φιλοτέχνησε ή ποιος τοποθέτησε τον φαλλό στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά στο πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκε ο αστικός μύθος ότι δημιουργήθηκε για δοθεί ως δώρο γενεθλίων από μια παρέα φίλων που ήθελαν να σκαρώσουν μια φάρσα στον κολλητό τους. Ο “κολλητός” δεν εκτίμησε το αστείο αλλά δεν ήθελε να καταστρέψει το γλυπτό, οπότε το εγκατέστησε σε ένα υψίπεδο του όρους Γκρίντεν.

Ο ξύλινος φαλλός του Γκρίντνεν απέκτησε σύντομα ένα ξεχωριστό cult status. Οι οδηγοί τον συμπεριλάμβαναν στις προτεινόμενες ορειβατικές διαδρομές, μπήκε στο Google Maps ως “πολιτιστικό μνημείο”, μια τοπική ζυθοποιία δημιούργησε μια “φυσική κόκκινη μπύρα” εμπνευσμένη απ’ αυτό, αλλά δεν ήταν και λίγες οι φορές που το γλυπτό βρέθηκε πεσμένο στο έδαφος, με τις τοπικές αρχές να το επαναφέρουν -αγέρωχο και περήφανο- στη θέση του.

Από σήμερα η αστυνομία του Κέμπτεν (είναι η πλησιέστερη κωμόπολη στο σημείο όπου βρισκόταν το γλυπτό) ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ξύλινου φαλλού, χωρίς πάντως το περιστατικό να δηλώνεται επισήμως εγκληματική πράξη, αφού τόσο ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε το γλυπτό όσο και ο ιδιοκτήτης του παραμένουν άγνωστοι.

Σε γενικές γραμμές, η εβδομάδα που πέρασε ήταν μάλλον δύσκολη για τα αμφιλεγόμενα αινιγματικά γλυπτά του πλανήτη, αφού εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και ο ατσάλινος μονόλιθος της Γιούτα, 15 μόλις μέρες μετά την αιφνίδια εμφάνισή του.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα