ΑΘΗΝΑ
10:06
|
24.06.2026
Το σκίτσο του Ιάκωβου Βάη για τη «σεισμική καταιγίδα» στη Σαντορίνη.
Του Ιάκωβου Βάη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επονομαζόμενη «σεισμική καταιγίδα» στις Κυκλάδες συνεχίζεται. Χθες το βράδυ, 37 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 16 χλμ νότια της Αρκεσίνης Αμοργού. Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα μια δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν ακόμα δύο στα 4 και 3,6 Ρίχτερ.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός», είπε αναφερόμενος στα 5,3 Ριχτερ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. «Αυτή η ακολουθία θα συνεχίσει και μάλιστα με αυτό το χαρακτήρα….», προέβλεψε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος. Σήμερα Τρίτη 11/2 συνεδριάζει συνεδριάζει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, η οποία θα αποφασίσει τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής οι ειδικοί.

Το σκίτσο του Ιάκωβου Βάη σχολιάζει τη διαχείριση της όλης κατάστασης στη Σαντορίνη «πατώντας» και σε άλλες διαχειρίσεις κρίσεων από τη νυν κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει και ο Ιππότης…

Πόσο κάνει;

Τεράστια νίκη…

Πόσο κάνει και ποιος χάνει;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα