ΑΘΗΝΑ
19:15
|
30.04.2024
Μετά την προσευχή της Παρασκευής, ακόνισε τα βέλη του και στόχευσε τον Γάλλο πρόεδρο κάτω από τη μέση...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόνισε τα βέλη του και στόχευσε για άλλη μία φορά, τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, κάτω από τη μέση, με δηλώσεις του έξω από την Αγιά Σοφιά, αμέσως μετά τη σημερινή προσευχή (4/12).

“Ο Μακρόν είναι ένα πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Μακρόν, η Γαλλία περνά μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από τον μπελά Μακρόν το συντομότερο δυνατόν” τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, συνέχισε ο Ερντογάν “θα πρέπει να αντιμετωπίσουν για περισσότερο (διάστημα) τους διαδηλωτές των ‘Κίτρινων Γιλέκων’, ή μπορεί να εμφανιστούν και τα ‘Κόκκινα Γιλέκα'”, δήλωσε, σαρκαστικά.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Τούρκος πρόεδρος γράφει στα παλιά του υποδήματα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κάνει αυτές τις δηλώσεις λίγες ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα εξετάσει για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην Τουρκία.

Εκτός βέβαια κι αν γνωρίζει, εκ των προτέρων, ότι η ΕΕ απλώς θα τον προειδοποιήσει ακόμη μια φορά, σχετικά με το ότι τον είχε προειδοποιήσει για τις εντάσεις που προκαλεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, μετά την προσευχή, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε επίσης, ότι η μεσολαβητική θέση της Γαλλίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν ισχύει πλέον εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιγιέβ, ο οποίος κάλεσε τη Γαλλία να παραχωρήσει τη Μασσαλία στους Αρμένιους για να ιδρύσουν κράτος, κατάφερε ένα ακόμη άπερ κατ στον Γάλλο πρόεδρο:

“Δίνω την ίδια συμβουλή”, κατέληξε ο “σουλτάνος”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα