ΑΘΗΝΑ
10:13
|
16.06.2026
Κατά τραγική ειρωνεία τα θύματα που μπήκαν στο στόχαστρο του 28χρονου δράστη δεν ήταν Παλαιστίνιοι αλλά Ισραηλινοί.
Ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον 27χρονο Αμερικανο-εβραίο Μορντεχάι Μπράφμαν συνέλαβαν σήμερα αστυνομικοί στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ καθώς πυροβόλησε την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην κομητεία Ντέιντ.

Ο ίδιος όταν συνελήφθη παραδέχθηκε την πράξη του λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια (σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών) πως «είδε δύο Παλαιστίνιους, τους οποίους πυροβόλησε και σκότωσε».

Κατά τραγική ειρωνεία αποδείχθηκε στη συνέχεια πως επρόκειτο για δύο Ισραηλινούς τουρίστες, πατέρα και γιο, εκ των οποίων ο ένας χτυπήθηκε στον ώμο και ο άλλος έφερε ελαφρύ τραύμα στο χέρι.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχει αυξηθεί το αντιμουσουλμανικό, αντιπαλαιστινιακό και αντισημιτικό μίσος στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Συνέχεια στον αγώνα των αγροτών με κινητοποιήσεις 23-25 Ιουνίου

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Και επίσημα ξενοδοχείο, το ιστορικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα