ΑΘΗΝΑ
07:53
|
04.07.2026
Οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ρωσίας έφθασαν στο Ριάντ και ετοιμάζονται για τις αυριανές σημαντικές συνομιλίες.
Ο Λαβρόφ στο Ριάντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έφθασαν απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχουν αύριο, Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, για την Ουκρανία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους: τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Γουόλτς και τον ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ανέφερε ότι αύριο στο Ριάντ οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ και Ρωσίας θα έχουν ως πρωταρχικό μέλημα «την αποκατάσταση όλων των σύνθετων ρωσο-αμερικανικών σχέσεων».

Αρκετές ώρες πριν την άφιξη του Λαβρόφ στο Ριάντ, είχε φθάσει στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μαζί με τους άλλους αξιωματούχους, συναντώντας πρώτα τον Σαουδάραβα πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο και πρωθυπουργό Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το ίδιο διάστημα ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη σε μία εκ των προτέρων προγραμματισμένη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δείχνοντας αιφνιδιασμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και την σπουδή τους να προχωρήσουν άμεσα σε διερευνητικές συνομιλίες με μεταξύ άλλων στόχο την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, παρακάμπτοντας επιδεικτικά τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ωστόσο πως θέλει να επισκεφθεί και την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, προσθέτοντας πως δεν σχεδιάζει στην παρούσα φάση να συναντηθεί είτε με Αμερικανούς, είτε με Ρώσους αξιωματούχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα