Τις σορούς τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων, μεταξύ των οποίων μέλη της οικογένειας Μπίμπας, παρέδωσε σήμερα, στη Χαν Γιούνις η Χαμάς, καθώς η εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.
A Reality Mapper in Gaza documents members of Hamas carrying the body of Shiri Bibas before handing her over to the Red Cross. #Gaza #Israel #BibasFamily #Hamas pic.twitter.com/0RcIWwoZR6
— Collective Memory (@Collective_memo) February 20, 2025
Πρόκειται για τις σορούς των Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, ηλικίας 4 ετών και 9 μηνών αντιστοίχως την ημέρα της απαγωγής τους κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και αυτών της μητέρας τους, Σίρι Μπίμπας, και του83χρονου Οντέντ Λίφσιτς, που παραδόθηκαν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να μεταφερθούν στο Ισραήλ.
Hamas hands over bodies of four Israeli captives who were killed in Israel's bombardment, to Red Cross in Khan Younis, Gaza, on February 20 pic.twitter.com/ao7Vm6lT8h
— TRT World (@trtworld) February 20, 2025
Τα τέσσερα μαύρα φέρετρα παρατάχθηκαν σε εξέδρα, πριν από την παράδοση των σωμάτων των αιχμαλώτων, το καθένα με τη φωτογραφία του ομήρου, ενώ πίσω τους ένα πανό με τον Νετανιάχου εμφανιζόμενο ως αιμοδιψή βρυκόλακα, έγραφε «ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου και ο ναζιστικός στρατός του τους σκότωσαν με πυραύλους από σιωνιστικά πολεμικά αεροσκάφη».
Hamas hands over bodies of four Israeli captives who were killed in Israel's bombardment, to Red Cross in Gaza pic.twitter.com/kk2IBSnxBi
— TRT World (@trtworld) February 20, 2025
Χαμάς: «Θέλαμε τα παιδιά σας να επιστρέψουν ζωντανά»
Σε δήλωσή της η Χαμάς ανέφερε ότι προσπάθησε να προστατέψει τους ομήρους, τους παρείχε ότι μπορούσε και τους συμπεριφέρθηκε ανθρώπινα, αλλά έχασαν τη ζωή τους από τον ισραηλινό στρατό και την επιμονή του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.
«Ο εγκληματίας Νετανιάχου κλαίει σήμερα για τα πτώματα των ομήρων που επέστρεψαν σε φέρετρα, σε μια κραυγαλέα προσπάθεια να αποφύγει την ευθύνη για τη δολοφονία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενη στις οικογένειες των νεκρών τονίζει:
«Θα προτιμούσαμε να επιστρέψουν ζωντανοί κοντά σας οι γιοι και οι κόρες σας, αλλά οι ηγέτες του στρατού και της κυβέρνησής επέλεξαν να τους σκοτώσουν μαζί με 17.881 παιδιά Παλαιστινίων.
The bodies of the Bibas family and Oded Lifshitz have been returned to Israel in a cruel and grotesque display, accompanied by music and propaganda. My heart aches for their families, and I pray they may someday find solace and comfort. 💐
— PitunisWorld 🌎 (@ScMesab) February 20, 2025
Hamas Statement:
“📍 On the handover… pic.twitter.com/2ZCcLxxRei
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Δυτική Όχθη
Εντωμεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνέχισε την εβδομαδιαία, μεγάλης κλίμακας επίθεσή του σε αρκετές περιοχές της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Τζενίν και του προσφυγικού της καταυλισμού, καθώς και της Τουλκαρέμ και του προσφυγικού καταυλισμού του Νουρ Σαμς, αναγκάζοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η στρατιωτική επιδρομή στη Τζενίν είναι τώρα στην 31η ημέρα, με τραγικό έως τώρα απολογισμό τον θάνατο 26 Παλαιστινίων, ενώ στην Τουλκαρέμ οι επιδρομές συνεχίζονται για 25 ημέρα και στην Νουρ Σαμς σημειώνονται καθημερινές επιθέσεις εδώ και 12 ημέρες.
Ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης αναπτύξει εκατοντάδες στρατιώτες και μπουλντόζες που έχουν κατεδαφίσει σπίτια και έχουν καταστρέψει ζωτικής σημασίας υποδομές σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη, διακόπτοντας το νερό και το ρεύμα.
Χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιους σε επίθεση σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Φάρα.
Διαβάστε επίσης
