Νεότερες δηλώσεις περί της διαπραγματευτικής αποδυνάμωσης της κυβέρνησης του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έναντι της Ρωσίας έκανε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Είχα πολύ καλές συζητήσεις με τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν και δεν είχα τόσο καλές συζητήσεις με την Ουκρανία. Δεν έχουν κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια τους, αλλά παίζουν σκληρά» ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ.
— Tash (@o0o0ohhh) February 21, 2025
Και κατέληξε εν είδει αδιόρατης απειλής:
«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί».
This morning on Fox Radio, Donald Trump:
— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump) February 21, 2025
1. Dismissed Zelensky’s role in negotiations about Ukraine’s future, stating it’s not “very important” for him to be involved because “he did such a bad job in negotiating so far.”
2. Claimed, “Putin wants to make a deal. And he doesn’t… pic.twitter.com/snAbRvF6dT
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Fox Radio» υποστήριξε ότι είναι περίπου… «περιττή» η παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.
«Δεν είναι πολύ σημαντική» είπε χαρακτηριστικά, και βάλλοντας κατά της διαπραγματευτικής ανικανότητας του Ζελένσκι συμπλήρωσε:
«Είναι σε συναντήσεις για τρία χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα…Δεν νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχει σε συναντήσεις».
