ΑΘΗΝΑ
22:28
|
25.06.2026
Στις 11.30 το πρωί συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση Μητσοτάκη για τις συγκεντρώσεις της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου.
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 11.30 σήμερα Τετάρτη 26/2 το πρωί συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το βλέμμα στα συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη για το έγκλημα των Τεμπών. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού  ενόψει των μαζικών συγκεντρώσεων της ερχόμενης Παρασκευής όσο και γενικότερα για το κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο διάλογο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι συμμερίζεται το κοινό αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη, ενώ θα αναφερθεί και θα επικρίνει την προσπάθεια δυνάμεων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα τραγικό δυστύχημα σε πολιτικό σύνθημα και να εκμεταλλευτούν καλές προθέσεις πολιτών και να τις εργαλειοποιήσουν για δικές τους σκοπιμότητες . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα δεσμευτεί ότι η πολιτεία θα κάνει το παν για την προστασία του συνταγματικού δικαιώματος της έκφρασης των πολιτών και προτίθεται να ζητήσει το ίδιο από τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη του νομοσχεδίου για τα ιδρύματα, τις κοινωφελείς περιουσίες, τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις δωρεές προς το Δημόσιο,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη του νομοσχεδίου για τη σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου για την Ιερά Μονή του Σινά,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δέσμευση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, β) Οργάνωση της αγοράς παραγωγής υδρογόνου, γ) Πλαίσιο για την προώθηση του βιομεθανίου,

-Παρουσίαση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την κοινωνική αντιπαροχή,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου του,

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικά πυρά στο πλοίο Ever Lovely που προσπάθησε να περάσει δίχως συνεννόηση

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Στη Βουδαπέστη ο Πιερρακάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα