Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Φιορεντίνα πήρε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας δύσκολα με σκορ 3-2 και σε μία εβδομάδα ταξιδεύει για τη Ιταλία, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στους «8» του Conference League.
Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια που βρήκε δίχτυα τρεις φορές με τους Σφιντέρσκι (5’), Μαξίμοβιτς (18’) και Τετέ (55’) προηγήθηκε με 2-0, με τους Ιταλούς να αντιδρούν γρήγορα ισοφαρίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά (19’ και 23’ ), αλλά στο δεύτερο μέρος δεν βρήκαν απαντήσεις στην πίεση του Παναθηναϊκού, που είχε και δοκάρι στο φινάλε.

Παναθηναϊκός (Ρ. Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (35′ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Αράο, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (76′ Τσέριν), Σιώπης, Ουναΐ, Τετέ, Τζούριτσιτς (90’+2′ Μαντσίνι), Σφιντέρσκι (76′ Ιωαννίδης)
Φιορεντίνα (Ρ.Παλαντίνο): Τερατσιάνο, Μορένο, Κομούτσο, Ρανιέρι, Ντοντό, Ρίτσαρντσον (59′ Κατάλντι), Μαντράγκορα, Φατζόλι (76′ Παρίζι), Γκόζενς, Μπελτράν (76′ Γκούντμουντσον), Κεν
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει στον Πειραιά μια μεγάλη ανατροπή, αντίστοιχη με αυτή που είχε κάνει την περσινή σεζόν κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς χθες το βράδυ «πάγωσε» στο πλαστικό τερέν στη Νορβηγία και ηττήθηκε με 3-0 στη φάση των 16 του Europa League.
Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είδε να σταματά άδοξα το αήττητο σερί 26 αγώνων που είχε ξεκινώντας τον αγώνα με μια κακή στιγμή και αυτογκόλ του Τζολάκη στο 13′ και τους Νορβηγούς τελικά να φτάνουν στη νίκη με δύο ακόμα τέρματα του Χογκ (45′, 55′).

Μπόντο: Χάικιν, Μπιόρκαν, Γκούντερσεν, Μπιόρτούφτ, Σιόβολντ, Μπεργκ, Μπρούντσαντ Φετ (22′ Σάλτνες), Έβιεν (73′ Οκλεντ), Χάουγκε (90′ Σόρλι), Μπλόμπεργκ (69′ Μάατα) και Χεγκ (69′ Χέλμερσεν).
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα (81′ Μπρούνο), Κάρμο (81′ Ρέτσος), Μπιανκόν, Ροντινέι, Εσε, Μουζακίτης (59′ Κοστίνια), Πάλμα (74′ Βέλντε), Ζέλσον, Τσικίνιο και Γιάρεμτσουκ (59′ Κωστούλας).
