ΑΘΗΝΑ
10:47
|
26.06.2026
Η μήνυση της οικογένειας της Αγάπης Τσακλίδη σχετίζεται με τη σύμβαση 717 και τη μείωση του προσωπικού στον ΟΣΕ.
Μήνυση κατά Κ. Καραμανλή και Χ. Σπίρτζη από oικογένεια θύματος της τραγωδίας των Τεμπών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 13/3 κατά των πρώην υπουργών Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη από τους δικηγόρους της οικογένειας της Αγάπης Τσακλίδη ενός εκ των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας, Δαμιανός Μπαλασούλης, η μήνυση σχετίζεται με τη σύμβαση 717 και τη μείωση του προσωπικού στον ΟΣΕ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στοιχειοθετείται η κατηγορία της εκούσιας διατάραξης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, «οι τότε υπουργοί είχαν γνώση των κινδύνων αλλά επέτρεπαν τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου».

«Αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ευθυνών σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι ελλείψεις στην ασφάλεια εξακολουθούν να υφίστανται. «Η μήνυση αυτή είναι μέρος ενός διαρκούς αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας, παρά το νομικό πλαίσιο που προστατεύει πολιτικά πρόσωπα», κατέληξε.

Σημειώνεται παράλληλα πως σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή, που διερευνά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καταθέτουν τρεις μάρτυρες. Πρόκειται για δύο αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και έναν της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοσμοδρόμιο… Μπαϊκονούρ

Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από τον διπλό καταστροφικό σεισμό

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα