ΑΘΗΝΑ
14:07
|
14.06.2026
Σήμερα, Τρίτη 18/3, δημοσιοποιούνται 80.000 (ως πρότινος) απόρρητοι κρατικοί φάκελλοι για τη δολοφονία του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.
Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  ανακοίνωσε πως εντός του επόμενου 24ώρου, 18 Μαρτίου, θα δοθούν στη δημοσιότητα περίπου 80.000 φάκελοι από τα έως πρότινος απόρρητα κρατικά αρχεία που αφορούν την δολοφονία του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι .

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψης που έκανε στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών Κένεντι  στην Ουάσιγκτον.

Μεταβαίνοντας στο Κέντρο Τεχνών Κένεντι σχολίασε πως βρίσκεται «σε άσχημη κατάσταση απελπισίας όπως, εν πολλοίς, η υπόλοιπη χώρα μας, κυρίως εξαιτίας κακής διαχείρισης».

Ο πρόεδρος Τραμπ επέκρινε επίσης την «διασπάθιση μίας περιουσίας» στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Κένεντι για την δημιουργία υπόγειων αιθουσών «που κανείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει», αναφερόμενος πιθανώς στην ανακαίνιση και διεύρυνση εγκαταστάσεων του κτιρίου που έγινε το 2019 έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την εκλογή του και τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, ο αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον ειδικό απεσταλμένο του για ειδικές αποστολές, Ρίτσαρντ Γκρένερ, στη θέσου του προσωρινού Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Κένεντι.

Ο Τραμπ  έχει επίσης διατάξει να δοθούν στη δημοσιότητα οι (ως σήμερα) απόρρητοι κρατικοί φάκελοι για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού πάστορα και μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάτιν Λούθερ Κινγκ το 1968.

Ο Τζον Φ. Κένεντι ήταν ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας.

Τζον και Τζάκι Κένεντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελβετία ψηφίζει σχέδιο για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

Μήνυμα Κουτσούμπα για την 83η Επέτειο της Μάχης της Πόρτας

Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από 15 έως 18 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα