«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και ανησυχητική. Όσον αφορά στον Ιμάμογλου η θέση μας παραμένει αταλάντευτη. Παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές. Και οφείλονται πειστικές απαντήσεις για πιθανές παραχωρήσεις», δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Τετάρτη, και προφυλακίστηκε στο πλαίσιο κατηγοριών για διαφθορά.
«Υπό αυτές τις εξελίξεις, καθίσταται δυσχερές να διοργανωθεί άμεσα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας επιπλέον ότι «οι ΥΠΕΞ των δυο χωρών θα συμπέσουν στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις αρχές Απριλίου, όπου ενδέχεται να συζητηθούν τα σχετικά θέματα».
Διπλωματικές πηγές επισήμαναν στην efsyn.gr ότι το ΑΣΣ δεν «παγώνει» εντελώς, αλλά φρενάρει για το άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία καθιστούν δυσχερή την οργάνωσή του. Πριν από αρκετές εβδομάδες είχε αναφερόταν πως πιθανώς να επίκειται νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, χωρίς, όμως να επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά, επισημαίνει η ΕφΣυν.
Διαβάστε ακόμα:
