ΑΘΗΝΑ
15:48
|
05.06.2026
Η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την ενοποίηση της κοινοβουλευτικής της ομάδας με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τάχθηκε υπέρ ενός Λαϊκού Μετώπου χωρίς «αποκλειστικές συνεργασίες».
Νέα Αριστερά: Πρωτοβουλίες διαλόγου με όλα τα κόμματα της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απέρριψε την ενοποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς μέσω της «συγκόλλησης» των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων και αποφάσισε την συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου, χωρίς όμως, όπως αναφέρει η απόφαση, «αποκλειστικές συνεργασίες».

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή διαλόγου με όλα τα κόμματα της Αριστεράς καθώς και με πολίτες και προσωπικότητες. Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς: «Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την πορεία της Νέας Αριστεράς. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή του προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς στα τέλη Ιουνίου. Στην πορεία προς αυτό, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει μια μεγάλη εκστρατεία με τον τίτλο ‘η Αριστερά που ακούει’».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «αποφασίστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης και διαλόγου εντός και εκτός του κοινοβουλίου με κάλεσμα σε όλα τα κόμματα της αριστερής και προοδευτικής αντιπολίτευσης, σε προσωπικότητες, πολίτες κινήματα και φορείς. Για την προγραμματική συζήτηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα μεγάλα επίδικα της εποχής μας: την πολεμική οικονομία, το κοινωνικό κράτος, τους θεσμούς και τα δικαιώματα, την κλιματική μετάβαση.

Επαναβεβαιώνεται η απόφαση του 1ου Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς για τη συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου ως τη μόνη και κύρια απάντηση στο κοινωνικό αίτημα για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης άμεσων και ριζικών αλλαγών σε κάθε πεδίο της καθημερινής ζωής, χωρίς όμως βιαστικές κινήσεις και αποκλειστικές συνεργασίες. Επιπλέον, η ΚΕ της Νέας Αριστεράς απορρίπτει τα σενάρια για συγκόλληση κοινοβουλευτικών ομάδων και επιμένει στην έναρξη προγραμματικού διαλόγου ώστε να δοθεί πειστική απάντηση στο καθεστώς Μητσοτάκη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχόλιο Ράμα για το επενδυτικό σχέδιο του ζεύγους Κούσνερ-Τραμπ

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 24% η ΝΔ με 2η την ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Το ΠΑΣΟΚ 4ο πίσω από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Διεθνής Αμνηστία: Οι επικίνδυνες τακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας μετατρέπουν κάθε ειρηνική διαμαρτυρία σε πεδίο μάχης

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα είναι ο νέος Γραμματέας της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα