ΑΘΗΝΑ
11:58
|
14.06.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέες συμφωνίες του Ισραήλ με αραβικές χώρες.
Μάρκο Ρούμπιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόβλεψη πως αργά ή γρήγορα περισσότερες αραβικές χώρες θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με το Ισραήλ και θα συνάψουν μαζί του νέες «συμφωνίες του Αβραάμ» έκανε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του για δεύτερο 24ωρο στην Επιτροπή Ξένων Σχέσεων της Γερουσίας, ο Μάρκο Ρούμπιο ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο ομαλοποίησης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία απάντησε:

«Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που συνιστούν εμπόδια- Η 7η Οκτώβρη είναι ένα από αυτά, αλλά οι Σαουδάραβες συνεχίζουν να εκφράζουν ενδιαφέρον, όπως και οι Ισραηλινοί, προκειμένου να φθάσουν σε συμφωνία. Έχουμε πράγματι γραφείο για τις Συμφωνίες του Αβραάμ που δουλεύει δραστήρια για να βρει τις χώρες που θα ήθελαν να πάρουν σειρά και νομίζω πως μπορεί να έχουμε καλά νέα, σίγουρα, πριν το τέλος του έτους, για έναν αριθμό χωρών που θέλουν να ενταχθούν σε αυτή τη συμμαχία».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Ουάσιγκτον καταβάλλει προσπάθειες για να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να τερματιστεί η σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου οφείλει να απαντήσει αν έχουν εκδοθεί κρατικές συστατικές επιστολές για το Predator

Βρετανικές δυνάμεις αναχαίτισαν πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους» στόλου

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα μετά τη «μαύρη λίστα» για Alibaba και BYD

ΛΔ Κονγκό: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά της παράτασης της προεδρικής θητείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα