ΑΘΗΝΑ
10:22
|
30.04.2024
Η Καλιφόρνια μαζί με την αμερικανική κυβέρνηση και 11 άλλες πολιτείες θα ασκήσει αγωγή εναντίον της Google για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καλιφόρνια μαζί με την αμερικανική κυβέρνηση και 11 άλλες πολιτείες θα ασκήσει αγωγή εναντίον της Google για κατάχρηση της κυριαρχίας της και μονοπωλιακές πρακτικές στην αγορά, δήλωσε ο ανώτατος πολιτειακός εισαγγελέας την Παρασκευή.

«Η κυριαρχία της Google στην αγορά αφήνει τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις με λίγες επιλογές όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Ξαβιέρ Μπεσέρα σε δήλωση.

«Χρησιμοποιώντας συμφωνίες αποκλεισμού για να κυριαρχήσει στην αγορά, η Google έχει καταπνίξει τον ανταγωνισμό και εξουδετερώνει τη διαφημιστική αγορά» συμπλήρωσε ο Μπεσέρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 11 πολιτείες τον Οκτώβριο άσκησαν αγωγή εναντίον της Google για άσκηση παράνομου μονοπωλίου στις λειτουργίες αναζήτησης και στις υπηρεσίες διαφημιστικής αναζήτησης.

Η Google, που ιδρύθηκε το 1998 και εδρεύει στην Καλιφόρνια, κατηγορείται συχνά για κατάχρηση της εξουσίας της για αποκλεισμό ανταγωνιστών.

Είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε πολλές συσκευές και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome και το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας Android κυριαρχούν στην αγορά.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί επίσης το ψηφιακό μεγαθήριο ότι αναγκάζει τους καταναλωτές και τους διαφημιζόμενους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του σε συσκευές Android σε εφαρμογές που δεν μπορούν να διαγραφούν, όπως η χαρτογραφική υπηρεσία Google Maps.

Την Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και εισαγγελείς που εκπροσωπούν 48 πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης ότι είχαν υποβάλει καταγγελία εναντίον του Facebook για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα