ΑΘΗΝΑ
17:10
|
10.06.2026
160.000 νοικοκυριά και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών, έμειναν χωρίς ρεύμα.
Διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια ευρύτατη περιοχή στη νότια Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια ευρύτατη περιοχή στη νότια Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Καννών όπου ολοκληρώνεται, σήμερα Σάββατο, το ομώνυμο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λίγες εβδομάδες μετά το εκτεταμένο μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Η RTE, ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας, δήλωσε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια της διακοπής, ωστόσο αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι προκλήθηκε από πυρκαγιά, πιθανώς εμπρηστική επίθεση, σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διακοπή ρεύματος επηρέασε την πόλη των Καννών και τις γύρω περιοχές, στερώντας 160.000 νοικοκυριά από την παροχή ρεύματος, δήλωσε ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Φεστιβάλ των Καννών, ωστόσο, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει κανονικά τις εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας διεξαγωγής του, καθώς χρησιμοποιεί γεννήτριες, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι προβολές θα συνεχιστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκάλεσε αντιδράσεις η απόφαση της Γκουίνεθ Πάλτροου να γίνει το «πρόσωπο» της real estate ανάπτυξης του Ισραήλ  

Βιβλιοπαρουσίαση: «Δωσίλογοι και Ονειροπόλοι», του Ξενοφώντα Κοντιάδη την Πέμπτη 11 Ιουνίου

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Ασπρόκαμπο Φθιώτιδας

Δήμος Αθηναίων: 11 θέσεις εργασίας στις Παιδικές Εξοχές στον Άγιο Ανδρέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα