ΑΘΗΝΑ
03:36
|
19.06.2026
Τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού διαγνώστηκαν θετικές στον ιό, αφότου ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έκτο είδος ζώου που μπορεί να κολλήσει κορονοϊό έγιναν οι λεοπαρδάλεις, καθώς τρεις λεοπαρδάλεις του χιονιού διαγνώστηκαν θετικές στον ιό, αφότου ήρθαν σε επαφή με άνθρωπο.

Πρόκειται για δύο αρσενικές και μία θηλυκή λεοπάρδαλη, οι οποίες διαγνώστηκαν θετικές στον νέο κορονοϊό σε έναν ζωολογικό κήπο του Λούισβιλ στις ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαίωσε η υπηρεσία επιθεώρησης της υγείας ζώων και φυτών.

Πρώτα διαγνώστηκε θετική η θηλυκή λεοπάρδαλη. Όλα τα αιλουροειδή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που περιλαμβάνουν φτερνίσματα και ξηρό βήχα, σύμφωνα όμως με τον διευθυντή της ζούγκλας Τζον Γουόλζακ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Είναι πιθανό οι λεοπαρδάλεις να μολύνθηκαν από ένα ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού «παρά τα μέτρα πρόληψης που έχει πάρει ο ζωολογικός κήπος», σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

Πηγές: CNN International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την Κυριακή, 21 Ιουνίου, ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ «SNF Nostos 2026»

Απαγορεύτηκε το κολύμπι στην παραλία Αγίας Βαρβάρας στη Νικήτη

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Βοριάδες και 30άρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα