ΑΘΗΝΑ
18:17
|
23.06.2026
Με τις εκτιμήσεις να μιλούν για επίθεση της Μπόκο Χαράμ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκα πυροδότησε εκρηκτικά μέσα σε πολυσύχναστο εστιατόριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 24 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σε πολυσύχναστο εστιατόριο στη βορειοανατολική Νιγηρία αναφέρουν τοπικά μέσα

Με τις εκτιμήσεις να μιλούν για επίθεση της Μπόκο Χαράμ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκα που κατάφερε να περάσει απαρατήρητη λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, μπήκε σε εστιατόριο στην πόλη Κοντούγκα και πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε παρασέρνοντας θαμώνες -ανάμεσά τους και μαχητές της τοπικής πολιτοφυλακής- στον θάνατο.

 Η περιοχή αποκλείστηκε και ερευνήθηκε, αλλά δεν βρέθηκαν επιπλέον εκρηκτικά, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μαϊντουγκούρι (UMTH).

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, αλλά παρόμοια περιστατικά στην περιοχή έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με ομάδες ανταρτών που δρουν στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας που πλήττεται συχνά από επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ και του παρακλαδιού της, του ISIL στη Δυτική Αφρική της Δυτικής Αφρικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Ορίστηκαν οι τομεάρχες της ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα

Φωτιά σε χώρο εργοστασίου με πλαστικά στο Αιγάλεω (upd)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια κύρια σιδηροδρομική γέφυρα στη Βόρεια Κριμαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα