ΑΘΗΝΑ
19:30
|
28.04.2024
Μετά την αποδοχή ενός «μηχανισμού μονομερών μέτρων» όπως είναι οι δασμοί από τον Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφικτή θεωρεί ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, την επίτευξη μίας συμφωνίας για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο εντός βδομάδας έπειτα από την «παραχώρηση-κλειδί» που φέρεται πως έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπαρνιέ είπε πως η παραχώρηση του Τζόνσον έγινε το Σαββατοκύριακο στις συνομιλίες με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και αφορά την αποδοχή ενός «μηχανισμού μονομερών μέτρων» όπως είναι οι δασμοί, που δημιουργούν στρεβλώσεις σε εμπόριο και επενδύσεις.

Ωστόσο φαίνεται πως ο Μπαρνιέ θα διατηρεί μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποιες επιφυλάξεις καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα άλλα δύο ζητήματα με πρώτο αυτό της εξασφάλισης του «δίκαιου ανταγωνισμού και δεύτερο εκείνο που αφορά τα δικαιώματα αλιείας των Ευρωπαίων από χώρες της ΕΕ στα βρετανικά ύδατα.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους διαβεβαίωσε πως η πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει τη δουλειά με την ελπίδα «επίτευξης μίας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου» .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα