ΑΘΗΝΑ
11:39
|
11.06.2026
Το «αντίο» της πορτογαλικής ομοσπονδίας στους αδελφούς Ζότα. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ «έφυγε» στα 28 του. Ο αδελφός του παίκτης στην Πεναφιέλ ήταν 26 ετών.
Ο 28χρονος άσος επέβαινε σε όχημα μαζί με τον 26χρονο αδελφό του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πορτογαλικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνούν την απώλεια του επιθετικού της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα και του αδελφού του Αντρέ, ο οποίος έπαιζε στην Πεναφιέλ. Οι αδελφοί Ζότα βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα, στην επαρχία Σαμόρα της Ισπανίας, όπως αναφέρει η Marca σε δημοσίευμά της.

Ο 28χρονος άσος επέβαινε σε όχημα μαζί με τον 26χρονο αδελφό του, Αντρέ, όταν στο 65ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού A-52, κοντά στον δήμο Παλάθιος δε Σαναβρία, το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και τυλίχθηκε στις φλόγες. Το δυστύχημα ήταν σφοδρό και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ειδοποίησαν τις αρχές, η φωτιά επεκτάθηκε και στη γύρω βλάστηση.

Συγκλονισμένος από την τραγική είδηση, ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομοσπονδίας, Πέδρο Προένσα, ζήτησε από την UEFA την τήρηση ενός λεπτού σιγής, πριν από τον αποψινό αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας στο Euro 2025 γυναικών, ενώ δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος:

Η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο είναι συντετριμμένοι από τους θανάτους των Ντιόγκο Ζότα και Αντρέ Σίλβα σήμερα το πρωί στην Ισπανία. Πολύ περισσότερο από ένας φανταστικός παίκτης, με σχεδόν 50 συμμετοχές για την εθνική ομάδα, ο Ντιόγκο Ζότα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σεβαστός από όλους τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους του, ένας άνθρωπος μεταδοτικής χαράς και ένα πρότυπο μέσα στην κοινότητα. Εκ μέρους και της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους των Ντιόγκο και Αντρέ Σίλβα, καθώς και στην Λίβερπουλ και την Πεναφιέλ, τις ομάδες όπου αγωνίστηκαν αντίστοιχα. Χάσαμε δύο πρωταθλητές. Ο θάνατος των Ντιόγκο και Αντρέ Σίλβα αποτελεί μια ανεπανόρθωτη απώλεια για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσουμε την κληρονομιά τους

Ο Ντιόγκο Ζότα γεννήθηκε στο Πόρτο στις 4 Δεκεμβρίου 1996. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Γκοντόμαρ, ενώ η ομάδα κλαμπ που τον ανέδειξε στην Πορτογαλία η Πάσος Φερέιρα. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε το καλοκαίρι του 2016, όταν η Ατλέτικο τον απέκτησε από την Πάσος αντί επτά εκατομμυρίων ευρώ. Οι ροχιμπλάνκος τον παραχώρησαν με δανεισμό την επόμενη σεζόν στην Πόρτο και έναν χρόνο μετά στη Γουλβς. Το καλοκαίρι του 2020 τον απέκτησε η Λίβερπουλ και με τους «Κόκκινους» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ.

Ο Ζότα αφήνει πίσω του μία γυναίκα, τη Ρούτε Καρντόσο, με την οποία παντρεύτηκε στις 22 του περασμένου Ιουνίου, αλλά και τρία παιδιά.

Το «αντίο» των αιώνιων αντιπάλων των «Κόκκινων»

Μάντσεστερ Σίτι: Όλοι μας στη Μάντσεστερ Σίτι είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από τις αποκαρδιωτικές ειδήσεις για τον θάνατο του Ντιόγκο Ζότα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του θανόντος και σε όλους της ομάδας της Λίβερπουλ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ντιόγκο, αναπαύσου εν ειρήνη.  

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα θερμά μας συλλυπητήρια είναι στους αγαπημένους του Ντιόγκο Ζότα και του αδελφού του, Αντρέ, και σε όλους όσους συνδέονται με τη Λίβερπουλ μετά τα σημερινά σπαρακτικά νέα.

Έβερτον: Όλοι μας στην Έβερτον είμαστε συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο του Ντιόγκο Ζότα και του αδελφού του Αντρέ. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους τους σε αυτή τη θλιβερή στιγμή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά σήμερα το Μουντιάλ, με φαβορί το Μεξικό

Συνελήφθη 38χρονος για παρενόχληση δύο 16χρονων κοριτσιών σε λεωφορείο

ΟΗΕ: Σχεδόν 118 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι παγκοσμίως

Νέα νύκτα διαδηλώσεων στο Μπέλφαστ – Χρήση εκτοξευτήρα νερού από την αστυνομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα