ΑΘΗΝΑ
23:34
|
09.06.2026
Για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και αμοιβαίο σεβασμό μιλά ο Λαβρόφ στο συχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ρούμπιο με την ευκαιρία της 4ης Ιουλίου.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ελπίζει σε «μια θετική σταθερότητα» στις σχέσεις με τις ΗΠΆ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγχαρητήριο μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, απέστειλε ο Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα γίνουν σταθερές και προβλέψιμες.

«Προσβλέπω στις κοινές μας προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση των εθνικών συμφερόντων του καθενός, όπως διαμορφώνονται από την ιστορία, τη γεωγραφία και τις πραγματικότητες επί τόπου», αναφέρει το τηλεγράφημα που δημοσίευσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Παρακαλώ μεταφέρετε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στον αμερικανικό λαό με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ – Ημέρας Ανεξαρτησίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία εκφράζει την υποστήριξή της στην επιδίωξη της ενότητας της Αμερικής και στην πραγματοποίηση του αμερικανικού ονείρου», τόνισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

«Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να ευχηθώ στον αμερικανικό λαό να ακολουθήσει την πορεία της ειρήνης και της ευημερίας, καθώς συνεχίζει να τηρεί τις διαχρονικές αρχές που κατοχυρώνονται στη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, διασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε ατόμου στη ζωή, την ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας», προσθέτει ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη επίσης τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και επανέλαβε τη συμβολή της Ρωσίας στην αμερικανική ανεξαρτησία, καθώς και στη συμμαχία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χώρες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα