ΑΘΗΝΑ
08:40
|
28.04.2024
Η Ρωσία, είπε «απειλεί τη σταθερότητα της Μεσογείου», διασπείρει το χάος και προσπαθεί να...ξαναγράψει την Ιστορία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, που είχε κατηγορήσει νωρίτερα σήμερα τις ΗΠΑ πως παίζουν “πολιτικά παιχνίδια” στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έδωσε το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Η Ρωσία, είπε ο Πομπέο «απειλεί τη σταθερότητα της Μεσογείου», «διασπείρει το χάος» στις χώρες της περιοχής και προσπαθεί να…”ξαναγράψει την Ιστορία”.

Σε μια ανακοίνωση για τη «ρωσική επιρροή στη Μεσόγειο», ο απερχόμενος υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ “εργάζονται αποτελεσματικά”με τους περιφερειακούς εταίρους και υποστηρίζουν την πολιτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Λιβύη». Αντίθετα, επέκρινε τη Ρωσία για την υποστήριξη που παρέχει πολιτικά και στρατιωτικά στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ , που τον χαρακτήρισε…”βάναυσο δικτάτορα”. Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία πως επιτείνει τη σύγκρουση στη Λιβύη μέσω οργανώσεων συμμάχων της.

«Η Ρωσία εξακολουθεί να απειλεί τη σταθερότητα στη Μεσόγειο μετερχόμενη πολλές τεχνικές προκειμένου να διαδώσει την παραπληροφόρηση, να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία και να διασπείρει το χάος, τις συγκρούσεις και τη διαίρεση στις χώρες της περιοχής» ανέφερε τέλος ο Μάικ Πομπέο με διαδοχικές αναρτήσεις στην σελίδα του στο Τουίτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα